Scrisoare pentru tine, școlarul meu!

Adnana/ September 7, 2022/ Părți din mine/ 1 comments

Emoții. Te văd cum îți frămânți mâinile și privirea ta de căprioară încolțită nu încetează să mă caute. Apoi, îți întorci capul către doamna învățătoare și privirea își găsește o ancoră. O iei de mână și pornești către clasă.  

Tu nu știi încă, dar eu știu. Știu că, de fapt, pornești către tine însuți. Că acolo, în clasă, te vei găsi și descoperi, timp de 4 ani.

Știu câtă frământare încape într-o minte de copil. Știu că gândurile se înnoadă în capul tău, ca o cusătură privită pe dos.

Știu cum e să te inunde deodată un ocean de emoții. Te înțeleg. Dar știu că sufletul de om trebuie să le cuprindă pe toate și să descurce ațele înnodate, pentru a își găsi centrul.

Știu că vei culege doar ce ți se potrivește din această nouă poveste ce începe să își scrie capitolele sub greutatea pașilor tăi prin ea. Nu toate vor fi bune, nu toate te vor face fericit. Dar și dezamăgirea sau tristețea au rolul lor. Au rolul să îți arate puterea pe care o porți în tine.

Aleargă, eliberează-ți spiritul și lasă-l să cutreiere, să încerce și să aleagă. Școala e un nou tărâm unde ai loc să faci toate astea. Unde poți să faci toate astea.

Ți-l amintești pe Erus și ale lui Văi? Școala e o Vale, pentru tine. Vei trece prin ea și vei găsi suflete care se vor apropia de al tău. Vei învăța ce înseamnă prietenia, dar vei învăța și că trebuie să te îndepărtezi de cei care îți absorb energia și lumina.

Eu te voi aștepta la ieșirea din Vale, de fiecare dată. Promit că voi fi acolo pentru tine, să te descarci de cele apăsătoare și să te reîncarci cu putere, de fiecare dată.

Știu că acum simți că te spargi în mii de bucățele, când pășești în necunoscut. Lasă bucățelele să se așeze și ai răbdare cu ele. Te vei recompune de mai multe ori în această viață, în fiecare etapă. Dă-le timp să se potrivească între ele, să te întregească. Căci, la final, te vei descoperi pe TINE. Te vei privi în oglindă și te vei cunoaște, atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru.

Mulți dintre noi, adulții, încă nu ne-am descoperit și pe dinăuntru. Și acum luptăm să spargem armura de maturitate care s-a stratificat în jurul sufletului nostru. Mulți dintre noi nu își cunosc centrul, miezul, adevăratul sine.

Să ai o călătorie frumoasă, dragul meu! Ține-ți mintea deschisă, la ușa ei bat multe aventuri acum!

Ești școlar, de acum! 

înscrierea la școală
citește și: Înscrierea la școală văzută prin suflet de mamă
Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Prima ta excursie - Toate pânzele sus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*