Înscrierea la școală văzută prin suflet de mamă

Adnana/ April 19, 2022/ Părți din mine/ 0 comments

Ieri te țineam la piept și miroseai a lapte. Azi m-ai ținut de mână când am pășit amândoi, pentru prima dată, în curtea școlii.

Înscrierea la școală mi se pare un eveniment atât de plin de semnificații, încât am avut nevoie de timp ca să mă pot gândi la fiecare emoție ce mi-a trecut pragul inimii. 

Sunt fericită că ai crescut atât de frumos, că ești sănătos și că intrăm împreună într-o nouă etapă a vieții noastre.

Sunt tristă că ai crescut atât de repede și că timpul ăsta nu are milă pentru un suflet de mamă.

Sunt entuziasmată de noua carte ce se deschide sub pașii tăi, sub pașii noștri, căci, deși independența își revendică locul, mâna ta căutând-o timid pe a mea, găsind-o și știind că totul va fi bine e semnul că tot împreună vom scrie aceste pagini. Tu – personaj principal, eu – ajutorul tău.

Shrek și Măgărușul.

Făt-Frumos și Calul Năzdrăvan.

Erus și Alpi. Da, Erus și mărul Alpi cred că ni se potrivește cel mai bine. Eu – mică, dar cu sfaturi prețioase, acolo, la tine în buzunar. Tu – curajos și deschis către noi experiențe, pregătit să absorbi ca un burete tot ce ți se întâmplă.

Sunt temătoare pentru că știu că nu va fi totul frumos întotdeauna. Vor fi dezamăgiri, vor fi lucruri care nu îți vor plăcea, vor fi răutăți și lacrimi. Și eu nu voi putea face nimic pentru a le șterge. De fapt, nici nu trebuie să o fac. Pentru că și ele te vor ajuta să devii TU. Eu voi putea să fiu lângă tine, să te țin de mână, să te sprijin și să te încurajez. 

Sunt mândră când văd valorile care au început să încolțească în tine, dar mă simt vinovată pentru că, poate, nu am plantat suficiente semințe în sufletul tău, ori că am pus și buruieni acolo.

 

Sunt încrezătoare că vei găsi o mână bună și înțeleaptă care te va ghida pe acest tărmâm necunoscut, dar mi se strânge sufletul că, poate, cărarea va fi întortocheată.

 

Sunt curioasă ce clasă vei avea, ce doamna învățătoare, ce colegi, ce prietenii vei lega…

Sunt toate aceste emoții. Așa cum știu că și tu porți luptele tale, în corpușorul  tău puternic! 

Pășești într-o nouă poveste, dragul meu școlar! Învață să o scrii frumos și colorat! Învață să lași petele de cerneală să se așterne și ele. Cine știe ce formă vor căpăta și ce te vor ajuta să descoperi…

inimă
Citește și: Când deja îți spune că îi place o fată, băiatul tău a crescut...
eu îți rămân mică
Citește și: Tu crești, eu îți rămân mică...
Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*