Paste dulci cu dovleac, rețetă de post

Adnana/ March 28, 2023/ SuperBlog/ 0 comments

Cum să îți spun?… Eu nu mănânc carne. Deloc. Și nu este vorba doar de perioada de post, nici de principii de viață, ci, pur și simplu, într-un moment al copilăriei mele am încetat să mai mănânc carne. Nu îmi amintesc exact ce s-a întâmplat, știu doar că nu pot să mănânc. Cu siguranță s-a pitit prin subconștientul meu vreun dragonel cu o senzație, o emoție sau o amintire care mă ține departe de aceste alegeri culinare, dar atât timp cât consum proteine din alte surse, fiind lacto-ovo-vegetariană, corpul meu este în regulă.

Așadar, aș putea spune că am încercat destul de multe rețete de post până acum, vegane sau raw-vegane, în toate combinațiile.

Preferatele mele rămân rețetele cu paste, pentru că sunt rapide și ușor de făcut. 

paste dulci Băneasa

Deci aș putea spune că sunt un fel de guru al pastelor, luând în considerare cât de multe sortimente și mărci am încercat până acum, în cei 32 de ani ai mei. Așa că, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că aleg mereu pastele Băneasa.

Marca Băneasa este cea mai cunoscută și mai consumată marcă de paste din România, datorită calității produselor, prospețimii, dar și a disponibilității la raft. 

paste dulci

Ca un făcut, Universul s-a gândit să mai arunce o provocare asupra preferințelor mele alimentare în momentul în care am descoperit că fiul meu avea alergie la proteina din laptele de vacă. Îl alăptam, așadar regimul alimentar adoptat a fost pentru amândoi. A fost foarte greu să renunț la lactate, dar nu imposibil.

A fost o schimbare majoră, nu puteam consuma foarte multe produse din comerț din cauza urmelor de lapte (unele produse nu conțin lapte, dar sunt realizate în aceleași linii de producție ca produsele cu lapte), iar acest lucru m-a făcut să mă îndrept către propria bucătărie, atât pentru cele 3 mese principale, cât și pentru gustări.

Așa că am început să încerc tot felul de rețete, care să ne ofere tot ce aveam nevoie din punct de vedere nutritiv și în care să pot combina mai multe grupe alimentare. Așa am descoperit o rețetă delicioasă de paste dulci cu dovleac, pe care vreau să o împărtășesc cu tine. 

Rețetă paste dulci cu dovleac

paste dulci cu dovleac

    🎃 Mod de preparare:

🍝 Am fiert pastele, conform indicațiilor de pe ambalaj.

🍝 Între timp, am scos dovleacul de la congelator și l-am pus la abur.

🍝 Când s-a înmuiat, l-am pasat cu blenderul, alături de untul vegetal. Am adăugat apoi mierea, scorțișoara și stafidele.

🍝 Am amestecat sosul astfel format cu pastele, iar la sfârșit am presărat deasupra nucă măcinată grosier. 

Atât de simplu, atât de nutritiv și de gustos!

Nu am considerat pastele o alegere nesănătoasă, nici măcar pentru fiul meu, deși mulți spun că din cauza conținutului mare de carbohidrați, consumul ar trebui redus. Dar adevărul
este că pastele au un indice glicemic scăzut, adică eliberează energie în corp în mod constant, timp de câteva ore. Mai ales dacă sunt al dente și dacă sunt mâncate la masa de prânz.

Deși fiul meu a depășit alergia, iar eu m-am întors la regimul meu lacto-ovo-vegetarian, tot
facem împreună destul de des rețeta aceasta de Bunătăți de la Băneasa. În plus, toamna congelez bucăți de dovleac, pe care le scot și le fac la abur atunci când am nevoie, ca să ne putem bucura oricând de aceste paste dulci cu dovleac.  

Și dacă tot v-am făcut poftă de dovleci, vă las și câteva idei de jocuri pe care le puteți face
cu cei mici cu ajutorul dovlecilor. Fie că îi pictați sau vă jucați cu semințele, fie că mâncați dovleac copt sau cu paste, nu uitați că îi puteți împrieteni pe copii încă de mici cu alegerile alimentare sănătoase! 

dovleac

Surse foto:

  • Băneasa
  • Canva
  • Arhiva personală

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 7 a concursului Spring SuperBlog 2023. 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*