Cu gândul la o vacanță pe plajă…

Adnana/ March 24, 2023/ SuperBlog/ 1 comments

Vacanță… un cuvânt care îți ademenește gândurile și le dă drumul ca pe tobogan, prin stări euforice, făcându-te să îți simți pielea încălzită de soare și să auzi sunetele valurilor ce îmbrățișează nisipul.

Un cuvânt ispititor, mai ales când tu zaci în pat, cu frisoane și încerci să îți aduci aminte la ce oră trebuie să iei pastila.

Și atunci apare gândul de vacanță, ieșind din valuri ca un salvamar din Baywatch, cu pielea de culoarea ciocolatei cu lapte. Și vine la tine, îți întinde o mână și te ajută să te ridici din patul în care bolești, iar următorul lucru pe care îl știi e că ești într-o vacanță all inclusive în Nisipurile de Aur.  

De ce Nisipurile de Aur?

🌊 Pentru că stațiunea e situată pe un deal, unde este multă vegetație, iar hotelurile sunt înconjurate de pomi.

🌊 E o stațiune curată, unde poți găsi atât forfotă și localuri unde muzica bubuie în boxe, dar și o zonă mai liniștită.

🌊 Plaja este cu nisip fin și intrare lină în apă, perfectă pentru familia noastră.

🌊 Este aproape de România.

Dacă și tu visezi la asta, hai să îți spun cum arată o vacanță perfectă pentru mine!

AMPLASAREA HOTELULUI

În vârful piramidei, pentru mine, se află amplasarea hotelului. Dacă trebuie să mă trezesc cu noaptea în cap, ca să prind loc pe plajă, lângă apă și să cobor un catralion de trepte, în timp ce jonglez mai ceva ca un circar cu mingi de plajă, colace, prosoape, jucării de nisip și umbrelă, mai bine mă lipsesc, că numai vacanță nu e.

Așadar, dacă hotelul se află în prima linie și are plajă privată, atunci e perfect pentru mine.

Mai mult, nu mi-ar plăcea să fie în centrul stațiunii, pentru că aceea este zona gălăgioasă, perfectă pentru tineri, cărora le place viața de noapte. Noi am depășit acea perioadă, așa că acum căutăm zonele liniștite, unde băieții să nu fie treziți în miez de noapte de vreun petrecăreț vesel.

Vestea bună este că am găsit hotelul potrivit! Deci vacanța perfectă poate depăși stadiul de vis febril, sub plapumă!

Hotel Palm Beach este un hotel de patru stele, situat la 30 m de plajă. Se află în prima linie de hoteluri, în cea mai liniștită zonă din Nisipurile de Aur.

Plaja privată a hotelului este amenajată (mulțumesc lui Dumnezeu, deci nu mai stau să trag de umbrele) și include un Beach Bar, consumația fiind disponibilă pe tot parcursul zilei și inclusă în regimul All Inclusive. 

vacanță

ACTIVITĂȚI

În al doilea rând, contează foarte mult activitățile pe care le poți face în incinta hotelului. Mă refer aici atât la activitățile pentru adulți, cât și la cele pentru copii. Pentru noi, adulții, mi-ar plăcea ca hotelul să aibă:

  • sală de fitness (pentru soț, eu prefer să îmi prăjesc șunculițele încet, dar sigur, la soare),
  • spa sau masaj (pentru mine; totuși, celulita aia nu se poate prăji așa, oricum),

Iar pentru copii, mi-ar plăcea câteva activități distractive. De exemplu, ca să putem mânca și
noi în liniște, copiii ar putea să se distreze la o petrecere color la piscină.

Dacă ar putea avea și tenis de masă, aerobic sau darts, ar fi și mai bine, pentru că cei doi băieți ai noștri sunt ca doi iepurași Duracell, au nevoie de muuultă mișcare. 

activități vacanță

Hotel Palm Beach are toate aceste facilități, ba chiar și în plus:

Seara sunt organizate petreceri mini-disco pentru cei mici, ceea ce mi se pare super tare! Se pare că vom reuși să bem și câte un pahar de vin, liniștiți, ca doi porumbei, în timp ce Duracell-ii dansează și se distrează.

Tot pentru cei mici au loc cluburi de petanque și shuffleboard, pe lângă cele mai sus menționate.

Poți beneficia și de un joc de bowling gratuit, pe una din cele 6 piste profesionale. 

Hotel Palm Beach este un hotel pentru familii în Nisipurile de Aur!

MÂNCAREA

Și pentru că tot am vorbit de All Inclusive, iată că vine pe locul trei în clasamentul meu și mâncarea.

La noi în familie, toată lumea e mofturoasă. Eu sunt lacto-vegetariană, soțul e carnivor înrăit, iar băieții sunt atât de selectivi, încât atunci când vine ora mesei, îmi vine să mă iau cu mâinile de cap și să fug în lumea largă. Ce mănâncă unul, nu mănâncă celălalt și așa mai departe. Deci, măcar în vacanță vreau să scap de bătaia asta de cap și sunt sigură că vor găsi și ei ceva pe gustul lor, căci felurile de mâncare sunt foarte variate.

mâncare all inclusive vacanță

PISCINA

Pe locul al patrulea în cerințele mele pentru o vacanță perfectă se află piscina. Poate într-o zi sunt valurile prea mari sau apa mării e prea rece. Piscina e perfectă, cu atât mai mult cu cât au și o zonă dedicată copiilor! Parcă deja simt gustul unui Cuba Libre, băut pe șezlong, în timp ce mă pierd în paginile unei cărți, iar băieții se joacă alături de tatăl lor la piscină. Vis!

Eu nu sunt pretențioasă, dar când vine vorba de vacanță, îmi place să respect aceste aspecte.

Acestea fiind spuse, mă întorc cu picioarele pe pământ, la plapuma mea și la pastilele mele, lăsându-mi doar mintea să umble rebelă prin ținuturi de Aur. Iar când vreun fior cauzat de frisoane mă va curenta prin tot corpul, promit să îmi imaginez că e un fior cauzat de Cuba Libre ăla rece, băut la Hotel Palm Beach, în Nisipurile de Aur. 

surse foto:

  • Hotel Palm Beach
  • Canva

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 6 a concursului Spring SuperBlog 2023.

Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Proba 6. Vacanța de vară în Bulgaria – sejur de poveste la hotelurile Palm Beach sau Argisht Partez din Nisipurile de Aur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*