Atenția pentru curățenie nu lasă puiul de teamă să crească

Adnana/ March 31, 2023/ SuperBlog/ 0 comments

Pandemia a trecut, dar a săpat adânc nesiguranță și teamă în mintea mea. A creat un nou loc al fricilor, mai mare și mai întunecat, un întreg Regat al Umbrelor.

Și nu doar pandemia a semănat o sămânță de frică în mine. Ci și momentul în care am devenit mamă. Acum 7 ani, când Universul mi-a încredințat un nou suflet, de care să am grijă și pe care să îl protejez, un alt fel de teamă s-a cuibărit în mine și nu cred că va mai pleca vreodată de acolo. Sunt grijile unei mame pentru copilul ei, griji și temeri care fac horă cu iubirea și recunoștința de a avea un copil.

E incredibil ce poate face frica în gândurile unui om – le ia și le înnoadă strâns, încât cu greu reușești să le mai descâlcești și să mai vezi și lumina, dincolo de umbră. 

De ce face febră? Dacă ajungem la spital? Dacă mă îmbolnăvesc și nu mă pot ridica din pat, cine are grijă de copii și de casă? Dacă nu sunt în siguranță?

fear

De aceea, căutăm cu îndârjire sentimentul de siguranță.

Pentru mine, ca și pentru tine, sunt sigură, siguranță înseamnă acasă.

Cum facem să ne simțim în siguranță când mergem la medic? La stomatolog? Sau la o sală de fitness? Ori poate la un salon de tatuaje? 

Dacă mă duc la medic pentru o problemă și mă întorc de acolo cu încă doi crocobauri? Dacă nu sunt sterilizate responsabil ustensilele din cabinetul stomatologic? Dacă vreau să îmi tatuez o amintire pentru toată viața, dar tot ce voi primi pentru toată viața e o hepatită?

Eu cred că e destul de simplu. În aceste cazuri, siguranța înseamnă curățenie.

Și am aflat că Medicale Shop este un importator și distribuitor de consumabile medicale de înaltă calitate. 

Da, curățenie! În ultima perioadă am fost nevoită să merg săptămânal la un cabinet stomatologic. Și am ales cabinetul care m-a făcut să mă simt în siguranță. Știi cum? Uite așa:

Încă de la intrare, ești invitat să îți pui botoși de unică folosință. Mi se pare foarte important acest lucru, dat fiind faptul că purtăm pe talpa pantofilor aproximativ 420 000 de bacterii. A fost făcut un studiu care arată că bacteria Clostridium difficile a fost găsită în procentaj mai mare pe talpa pantofilor, decât pe suprafețele din toalete. (Sursa: USA Today).

Iar dacă putem preveni răspândirea acestora atât de ușor, este cu atât mai bine!

Tot în zona aceasta găsești și un dispenser pentru dezinfectant. Foarte isteț! După ce îți închei vizita la cabinet și arunci botoșii, te poți dezinfecta pe mâini, mai ales dacă ai atins pantoful atunci când ți-ai dat jos botoșii de protecție.

Prezența dezinfectantului la recepție mi se pare la fel de importantă. Și nu doar pentru că am devenit obsedată de microbi, ci și pentru că după ce achiți, ar trebui să îți speli mâinile după atingerea banilor. Ca să nu mai faci un drum la toaletă, îți poți dezinfecta mâinile. Multe studii arată că atât bancnotele, cât și monedele sunt purtătoare de E-coli, Salmonella și Stafilococ auriu. (Sursa: Time) 

curățenie
Sursa foto: Medicale Shop

Un alt lucru care mă ajută să mă simt în siguranță este atenția acordată suprafețelor pe care le atingem foarte des: clanțe, balustrade, butoane de lift. Toate acestea consider că ar trebui igienizate cât mai des, ceea ce ar trebui să fie ușor atunci când colaborezi cu cei de la Medicale Shop. Au o gamă variată de produse adus în exclusivitate în România, iar livrarea este garantată oriunde în țară în 24 de ore de la confirmarea plății.

Despre consumabilele medicale, nici nu cred că mai este nevoie să menționez. De la
mănușile de unică folosință purtate de medic, la ace și seringi. De la șervețele și produse de unică folosință, la geluri și creme medicale.

Totul contează, mai ales calitatea acestor produse. 

curățenie medicală
Sursă foto: Medicale Shop

Atunci când merg la pediatru consider foarte importantă și igienizarea măsuțelor speciale pentru copii și a jucăriilor aflate în sala de așteptare. Așa cum spuneam, nu îmi doresc să merg la medic pentru o soluție și să mă întorc acasă cu o problemă în plus.

Siguranță. Sănătate. Curățenie. Pe cât de simple, pe atât de importante și pline sunt aceste cuvinte. 

Atunci când ne temem pentru sănătatea noastră și a celor dragi, nu mai avem loc în minte și în suflet și pentru altceva: pentru bucuria momentului, pentru relaxare, pentru pasiuni și pentru iubire. Teama acaparează și se răspândește precum o pată de cerneală picurată pe sugativă. Eu îmi doresc să fac din viața mea un tablou colorat și viu, nu vreau cerneală întunecată. De aceea aleg să am încredere în curățenie! 

Surse foto:

  • Medicale Shop
  • Canva

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 8 a concursului Spring SuperBlog 2023.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*
*