Rețetă plastilină de casă pufoasă și fină

Adnana/ March 9, 2023/ Activități distractive și educative, Activități și jocuri pentru copii/ 0 comments

Am încercat mai multe rețete de plastilină de casă de-a lungul timpului, dar niciuna nu a fost atât de pufoasă, fină și elastică precum aceasta. Se aseamănă cu cea din Lidl, la pliculețe. Atât de faină e. 

Și dacă nu mă credeți pe cuvânt, puteți doar să încercați și să vedeți. : ) 

Rețetă plastilină de casă

∴ 120 g făină

∴ 61 g amidon de porumb 

(eu am avut o cutie mare, cumpărată din Lidl)

∴ 120 ml apă

∴ o linguriță de ulei

∴  colorant alimentar

Am amestecat făina cu amidonul, apoi am adăugat treptat apa, uleiul și colorantul. Am frământat bine și… asta a fost tot. Dacă vi se pare prea lipicioasă, mai puteți adăuga puțină făină. Dacă e prea vârtoasă, puțină apă. 

După ce băieții s-au jucat cu ea o oră întreagă (incredibil de mult timp, pentru mine :))) am pus-o într-o punguță Ziplock și s-a păstrat foarte bine și pentru a doua zi. 

plastilină de casă

Trebuie să vă spun, totuși, că este foarte potrivită pentru jocul liber – turtițe, cârnăciori, pizza și chifteluțe frământate de mânuțele lor. Decupajul cu forme merge puțin mai greu, dar nu imposibil. Noi ne-am jucat în ambele moduri și chiar mă bucur că le place băieților pentru că și jocul cu plastilină are rolul lui: ajută la dezvoltarea motricității mâinii și la dezvoltarea imaginației – prin jocul de rol( bucătar, olar, etc.). 

Sper să încercați și voi rețeta și să îmi spuneți cum vi se pare. Eu cred că e o variantă foarte bună de alungat plictiseala copiilor și de improvizat plastilină atunci când nu mai ai prin casă nicio bucățică. În plus, îmi place foarte mult textura. Fină, plăcută și… pufoasă. 

Citește și:

Jocuri cu castane

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*
*