Ce dorințe are un tată?

Adnana/ July 26, 2020/ Cu și despre părinți/ 0 comments

Toată lumea știe deja dorințele ascunse ale unei mame. Puțin timp pentru ea, puțină liniște, o baie lungă … You know.

Dar câte ne-am pus întrebarea: Ce dorințe au tații?

Oare vor și ei bai parfumate și liniște?

As zice ca depinde. Și chiar depinde de gradul de implicare al tatălui. Dacă este cot la cot cu tine, e clar ca are și el nevoie de liniște, căci acolo unde se aude la unison, la peste 60 de decibeli Maaaamiiii, se aude imediat după și Taaatiiii. Deci da, as trece asta pe lista dorințelor taților.

Apoi, cu siguranță are nevoie de timp pentru el. Poate ca vine de la serviciu și nu are creierul omleta, asa ca tine. El îl are fiert, mediu, puțin moale la mijloc. Asa ca, poți profita de faptul acesta, pana ajunge și al lui praf. Dar asta nu va ajuta pe niciunul din voi. Deci, oferă-i și lui spațiu și timp, astfel încât cerebelul sa redevina fresh și numai bun de omleta în timpul tău de relaxare, cât va sta el cu copiii. 🙂

 

Cred ca un tata are nevoie și de timp mai puțin educativ cu copilul. Adică? Adică sa se uite la desene împreună, sa facă wrestling, sa demonteze jucării pentru a își satisface curiozitatea… Și tot asa. Fără privirea critica sau panicata a mamei. Cred ca asta ii conferă tatălui o altfel de conexiune cu copilul si ii devine complice la micile năzbâtii.

Pana aici, dorințele taților coincid cu ale mamelor.

Ce și-ar mai putea dori tații din zilele noastre?

Cred ca au nevoie de atenție din partea soției, în egală măsură cu cel mic.

Pentru ca, printre schimbat de scutece și alăptari, atunci când sunt bebeluși, printre jocuri și activități educative, când sunt mai mari, printre mâncare și curățenie, te poți pierde foarte ușor și uiți ca mai este un suflet care are nevoie de dovezile dragostei tale și de atenție.

Tatal își dorește sa vadă ca are și el, în continuare, un rol principal în filmul care se conturează în jurul soției sale. Își dorește sa se simtă la fel de iubit și apreciat ca atunci când dragostea lor încăpea în doar 2 inimi.

Cred ca vrea sa fie și Soț, nu doar Tată.

Un tată este și protectorul familiei. Și, cred eu, ca una dintre dorințele lor neverbalizate ar fi sa își știe familia în siguranță, din orice punct de vedere. Financiar, în fata pericolelor, în fata bolilor, un bărbat își dorește siguranță și va face tot ce tine de el pentru a își împlini aceasta nevoie.

Nu în ultimul rand, tatii au nevoie de o bere cu un prieten. Poate ca socializează la munca mai mult decât tine, căci, matematic vorbind, discuția despre vreme purtata cu vecina de peste gard nu cântărește prea mult în balanta dialogului. Dar, asta nu înseamnă că nu are nevoie de o ora în care sa vorbească despre orice altceva, în afara de copii, job sau casa. Și dacă adaugi și o bere în ecuație, am descoperit rețeta fericirii unui tată. 🙂

Ce alte dorințe mai poate avea un tată?

(Exceptând o cameră frigorifică plină cu bere, un televizor cât un cinematograf, o mașină cu cal pe capotă, nu doar dedesubtul ei și un autobuz pentru plecările cu familia). 🙂

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*