Activități cu păpădii pentru copii

Adnana/ May 5, 2022/ Activități Montessori, Activități și jocuri pentru copii/ 1 comments

Hai că am făcut și rimă, dar am vrut să adun într-un singur loc toaaate jocurile și experimentele cu păpădii pe care le-am făcut cu băieții mei, așa că am făcut o listă de activități cu păpădii. Știți deja că floarea mea preferată e păpădia, că fiecare parte a ei este comestibilă și foarte sănătoasă, așa că, pe lângă rețetele pe care le-am tot încercat, vreau să vă arăt și cum puteți să vă jucați cu ea. 

papadia cenusareasa plantelor
Aici găsiți toate rețetele cu păpădie pe care le-am încercat până acum

🌼 Activități cu păpădii 🌼

Toate aceste activități se bazează, de fapt, pe culesul păpădiilor, care e în sine o activitate frumoasă. Culegeți împreună cu cei mici, vorbiți, conectați-vă atât între voi, cât și cu natura, învățând să respectați și micile insecte pe care le întâlniți. 

🧊 Cuburi de gheață cu păpădii 🧊

Tot ce trebuie să faceți aici este să aveți răbdare și să lăsați peste noapte la congelator forma de gheață în care ați pus flori, petale și puf. Rezultatul e unul impresionant, iar joaca senzorială e una foarte îndrăgită de către copii. 

activități cu păpădii
activități cu păpădii

🌺 Plastilină de casă cu petale de flori 🌸

Noi am folosit mai multe tipuri de flori, dar puteți folosi doar petale de păpădii. 

plastilină de casă cu păpădii

🖌 Pictură cu flori și puf de păpădie 🎨

Rezultatul este interesant, amprenta florii fiind specială, iar experiența senzorială este una pe măsură. 

pictură cu păpădii

Și după ce ați terminat de pictat cu florile, puteți trece la pasul următor, în care suflați un puf de păpădie deasupra acuarelelor, iar micii pufuleți se vor lipi. 

activități cu păpădii

🌿 Tablou cu element din natură 🌳

Prima dată am realizat rama tabloului, cu banda adezivă și un carton decupat, așa cum puteți vedea în video. Am realizat acest tablou de mai multe ori. Prima dată am folosit mai multe elemente din natură. Apoi, când l-am refăcut, am folosit doar păpădii. 

activități cu păpădii

Lanterne în borcan cu puf de păpădie

Aveți nevoie doar de un borcan și de o lumânare cu baterii. După ce ați adunat puful de păpădie și l-ați pus în borcan, aprindeți lumânărica și puneți-o în mijlocul pufilor. Efectul e unul de poveste! 

inspirație: Little Pine Learners

lanterne cu puf de păpădie

Coroniță din păpădii

coroniță din păpădii
dandelion crown
Cum să împletești o coroniță din păpădii.Sursa foto: Madison Safer Illustration

Imprimarea pigmenților pe hârtie sau material textil

Titlul sună pompos, când, de fapt, tot ce trebuie să faci e să zdrobești petalele de păpădie cu un bolovan pe hârtie. Sau cu un ciocan pe un tricou. Astfel, pigmentul florilor se transferă și rezultă o mică operă de artă. 

Activitate pentru dezvoltarea motricității fine sau pentru învățarea literelor

Aveți nevoie doar de un carton subțire, pe care să îl perforați (eu am folosit o șurubelniță). Am perforat numele băieților, apoi ei au introdus păpădiile. Pentru această activitate, păpădiile trebuie să aibă codițele mai lungi. 

activități cu păpădii

Ce se întâmplă când bagi o păpădie în apă

Un experiment ușor, dar interesant, mai ales dacă îi lași să se joace în voie cu apă și cu puf de păpădie. Atât timp cât rozeta păpădiei e întreagă, puful e impermeabil. Atunci când semințele încep să se piardă, impermeabilitatea scade. 

Acestea sunt activitățile cu păpădii pe care le-am încercat noi până acum. Am profitat din plin de curtea plină de păpădii, ne-am jucat, ne-am răcorit cu suc rece de păpădie și am petrecut timp împreună. Asta contează cel mai mult, nu?

rețete cu păpădie
Găsiți aici rețeta sucului de păpădie

Dacă v-au plăcut aceste activități cu păpădii nu ezitați să le împărtășiți și cu alți părinți! 

Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Rețetă plastilină de casă pufoasă și fină - Toate pânzele sus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*