Vacanță cu peripeții

Adnana/ July 8, 2021/ Gânduri, Locuri numai bune de explorat/ 3 comments

Niciodată, dar, crede-mă, niciodată să nu te mai întrebi: Ce poate fi mai rău de atât?

Pentru că poate fi mai rău! Ceea ce urmează să vă spun este povestea vacanței noastre din acest an, asupra căreia s-au abătut toți balaurii, zmeii și căpcăunii. Am plecat la Vadu, off-camping cu rulota.

Vă spun de pe acum că s-ar putea să fie greu de crezut și că poate vei crede că înfloresc situația de dragul poveștii. Dar tot ce urmează să îți spun este purul adevăr. Rămâne doar să te întrebi: Cum băi frate, de unde atât ghinion?

Ei bine, să purcedem, nu?

Introducere. Bagaje și pregătiri pentru vacanță

Pregătirile unei vacanțe cu rulota în off-camping sunt foarte riguroase. Pentru că trebuie să îți asiguri singur alimentarea cu curent electric, cu apă, cu gaz, etc.

Așadar soțul meu a început să testeze una-alta pe la rulotă, printre care și generatorul. Țin să precizez că era cumpărat anul trecut și a fost folosit o săptămână în vacanța de anul trecut, tot la Vadu.

Nu mergea. A meșterit la el 2 zile și abia-abia i-a dat de cap. Hai că e normal, se mai strică lucrurile, nu?

Chiar și bidonul de apă care a curs în mașină e ceva des întâlnit, nu? 

Capitolul 1. Vacanță fără bani

În cea de-a doua zi a poveștii noastre aventuroase, vine Alex super zen la mine și mă întreabă: Ai luat tu banii de acolo, nu?

Ochii mei beliți și fața schimonosită de teamă cred că m-au dat de gol și l-au făcut și pe el să se albească la față și să zică sec: Ne-au furat banii!

Și chiar așa era, banii se evaporaseră mai ceva ca romul lăsat la soare. Mașina era încuiată, dar cu geamurile puțin lăsate, pentru că bidonul de apă mai sus menționat lăsase în urma lui o canapea udă fleașcă. Am zis că le lăsăm așa ca să se usuce, ca să nu miroasă, că suntem acolo – la o aruncătură de băț. Ei bine, am ajuns la concluzia că mai bine mirosea urât! : )

Aia e! Ce să mai zicem? Puțin pleoștiți, ca o înghețată lăsată la soare, am încercat să vedem partea plină a paharului – actele le dăduse frumos și atent deoparte. La fel și cardul.

Dar ne-a mâncat undeva să zicem: Ce poate fi mai rău de atât? Ce să se mai întâmple? Aia e!

Capitolul 2. POATE fi mai rău de atât. Vântul furios

Mai în glumă, mai în haz de necaz, am reușit să nu lăsăm capitolul precedent să ne strice vacanța. Dar după-amiaza a început vântul. De fapt, VÂNTUL, nenică!

Stăteam ca o sirenă pe plajă, sau, mă rog, încercam să fac asta, căci pirații mei mici îmi tot dădeau târcoale, iar vântul îmi băga nisip în fiecare orificiu lăsat liber. Adică, în ochi!

Și, la un moment dat, zbrrrr! Ne-a umflat umbrarul și i-a smuls un picior din nisip, deși era ancorat cu ajutorul lopeții, responsabil, nu glumă!

Și să vezi sirenă agățată de umbrar în bătaia vântului! Noroc că, sirena nu prea era sirenă și a atârnat bine de cort, că altfel o lua vântul cu totul!

Văzându-mă, salvamarul de soț a venit să mă salveze. Baywatch gen. Și am început să atârnăm amândoi de umbrar, fâlfâiți de vânt.

Tot luptându-ne noi cu rafalele, mai ceva ca pirații pe mare, vedem cum, în fața noastră, cortul rulotei este și el umflat de vânt și dat peste cap.

Na, că se poate mai rău!

Capitolul 3. Aveți nevoie și de butelie? Sigur că nu!

Nu că aș fi început acum să gătesc felul întâi, felul doi și desert, dar aveam nevoie de butelie măcar pentru o cafea, niște ouă și poate câteva paste?

Ei, de unde? Ia de aici, a zis vacanța cu peripeții! Ce atâta cafea? Nu e bună pe căldura asta, fă o pauză! Și s-a stricat (și) ceasul buteliei. Drum bun!

(Am cumpărat altul, bineînțeles! Dar, sincer, mi-ar fi plăcut mult, mult, să nu fim nevoiți să facem asta!)

Capitolul 4. Terminator is back! Ah, pardon, asta...Generator is back!

Credeai că generatorul terminase cu nervii lui barbate-miu cât l-a gâdilat alea 2 zile acasă? Nu…trebuia gâdilat și pe la mare, pe aici!

Iar îmi ridic soțul în slăvi, dar, pe bune că merită! Merită cu vârf și îndesat! Că dacă nu se pricepea, n-aveam nici generator, nici butelie, nici corturi reparate. 

Stai, că mai e! Se poate chiar și mai rău în vacanță! Plimbare cu platforma pe autostradă

Și dacă senzațiile tari de până acum nu ne-au întins nervii ca pe elastic și nu oricum,ci cât să atingă soarele, cu siguranță a facut-o ultima întâmplare a vacanței noastre.

Plecasem fericiți către casă și chiar vorbeam: Băi, ce de peripeții am avut! Avem câteva fire albe de păr în plus, dar o sa avem ce povesti la bătrânețe! Și ce o să mai râdem…

Am râs așa de mult, până am început să plângem, că a început să iasă fum de sub capotă când mai aveam 35 de km până la Cernavodă, unde plănuiam să ne oprim la părinții lui Alex.

Acum mi se pare amuzant cum am zburat cu copiii din mașină în 3 secunde, când, în mod normal până ne dăm jos trece baba cu colacii. Eu cu copiii, Alex cu stingătorul.

Partea bună (ne place nouă mereu să o vedem pe asta și nu pe ailaltă) a fost că nu a luat foc, doar că se încinsese foarte tare. Și nu a mai pornit.

Așa se încheie povestea noastră. Cu mașina venită pe platformă până acasă.

Pe noi ne-au adus bunicii, spre deliciul băieților.

Ei, dragilor…Ce spuneți? Mă credeți acum, când vă spun să nu vă întrebați: Ce poate fi mai rău de atât?

Ce mai vacanță…Încă nu ne revenim!

Știi, majoritatea dintre noi, când venim din vacanță suntem așa..melancolici că s-a terminat, că am mai fi vrut să stăm…ei bine, de data asta, Doamne ajută că am ajuns acasă!!!

The end

vacanță la vadu

Și ca să nu credeți că toate furtunile s-au abătut asupra noastră în această vacanță, printre toate belelele au fost și multe momente frumoase, amintiri cu băieții și, nu în ultimul rând, acel sentiment de libertate în fața mării.

Plaja sălbatică are un farmec aparte, o energie și o liniște în același timp.

Sunetul valurilor, râsul băieților în timp ce alergau nestingheriți și câte un pescăruș au fost muzică pentru urechile noastre. Iar marea…marea e ca o iubită care uneori dansează pe ritmuri lente de vals cu nisipul, alteori se dezlănțuie într-un tango pasional. 

E mai greu să mergi off-camping, dar merită! 

amintiri din vacanță

Vă invit să dați Like paginii de Facebook a blog-ului sau sa
va abonați la canalul de Youtube!

Share this Post

3 Comments

  1. Pingback: A doua vacanță off-camping cu rulota pe plaja Vadu - Toate pânzele sus

  2. Dar de ce generator? Vii la mare sa auzi și sa mirosi marea și auzi generatorul și mirosi fumul de evacuare? Plus ca deranjezi și vecinii, care nu au nici o vina ca tu procedezi asa. Și ei tot pt mare au venit.

    1. Am ales generatorul pentru ca aceasta a fost solutia pana cand vom monta panouri fotovoltaice. Si pentru ca este ultrasilențios. Nu am deranjat pe nimeni, caci nu am avut vecini acolo unde am ales sa campam. Iar daca am fi avut, il montam mai departe, astfel incat vantul si valurile sa acopere sunetul lui. Am mirosit si auzit marea din plin, caci ne place natura, iar generatorul a mers maxim 3 ore pe zi. O zi frumoasa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*