Siguranță – un cuvânt atât de încărcat atunci când ești părinte

Adnana/ March 10, 2023/ SuperBlog/ 1 comments

            Sunt cu tine, ești în siguranță!

Îi șoptește mama copilașului care se trezește plângând într-o noapte, în timp ce îl ține în brațe și îl mângâie ușor pe spate.

Spune tata, când îl ajută pe băiețel să se ridice de pe asfaltul negru și dur, cu genunchii sfredeliți.

Spune mama ușor, ținându-l de mână, în timp ce amândoi privesc către poarta grădiniței. 

Siguranță. Un cuvânt atât de încărcat.

Când devenim părinți tot ce ne dorim e să ne ținem copiii în siguranță. Atât timp cât ei sunt bine, și noi suntem bine. Îi apărăm cu orice preț, brațele noastre se transformă în scut, sperând că ele vor fi de ajuns pentru ca lumea să nu ajungă la părticica de suflet ce ne-a părăsit corpul și acum umblă liberă printre atâtea pericole. Pericole din casă ori de afară, pericole emoționale…

Nu putem fi balonul de sticlă ce îi înconjoară pentru totdeauna. Oricât ne-am dori să nu se rănească, un firicel de sânge va apărea în genunchiul micuț și firav. Oricât ne-am dori să nu afle ce e suferința, la un moment dat, cineva le va zgâria sufletul.

Dar știu ce putem face. Îi putem învăța să aibă singuri grijă de ei. Îi putem învăța ce sunt pericolele, când apar și cum le pot ține la distanță. Prea multă viteză pe bicicletă aduce o julitură de toată frumusețea. Cățăratul în vârful copacului poate aduce un ghips colorat. Încrederea în cineva care nu te respectă îți va lăsa o cicatrice în suflet.

Și mai putem face ceva. Cât sunt încă mici, căminul nostru – acasă – ar trebui să fie locul unde ei se simt cel mai protejați. Acasă ar trebui să însemne cel mai sigur loc de pe Pământ. Cum putem face asta?

empria

Empria ne vine în ajutor. Empria este magazinul online care îți oferă o gamă variată de kituri de siguranță pentru copii și protecții de mobilier. Este un loc al grijii pentru cei dragi, încă din 2018. Bucuria siguranței – spun ei. Iar noi, părinții, putem respira un pic mai ușurați, luându-ne de pe umeri câte o îngrijorare pe rând: întâi geamurile, apoi mobila, patul și scările… Putem sta mai drepți și ne putem bucura mai mult, dacă știm că cel mai important suflet din lumea noastră este în siguranță.

Sunt mamă și știu cum e să te sufoce grijile. Dar știu și că odată ce ți-ai scos din cap teama pentru colțul acela al mobilei sau teama că ar putea cădea pe scări, totul va fi mai ușor. Mai mult, copiii ne simt pe noi, părinții. Ei simt teama noastră și uneori chiar o oglindesc. 

De aceea, îți las aici o listă cu cele mai utile produse și accesorii pentru siguranța copiilor:

1. Protecțiile laterale pentru pat

Sunt printre cele mai des utilizate produse pentru siguranță, indiferent dacă este practicat sau nu co-sleeping-ul. O protecție laterală pentru pat vă poate salva de la multe accidente aparent minore, dar care pot avea urmări grave.

La Empria găsiți foarte multe dimensiuni disponibile, chiar și dimensiunile atipice: 90, 105, 140 și 190 cm.

Avantajul lor este că se montează foarte ușor, iar nivelul protecției poate fi ridicat sau coborât cu multă ușurință.

Eu am doi băieți, care au dormit cu noi în pat încă din primele luni. Am lipit pătuțul lor de al
nostru, iar la celelalte margini ale patului am folosit protecțiile. Foarte, foarte folositoare! 

siguranță pentru pat
Sursa foto: Empria

2. Protecțiile pentru priză

Neapărat protecții pentru prize! Copiii sunt curioși, exploratori și oricât ai fi de vigilentă, tot se poate întâmpla ca ei să ajungă la priză înaintea ta. Așa că, ia măsuri încă de la început și instalează la fiecare priză câte o protecție de plastic. Curentul nu iartă, nu e cu jumătate de măsură, nici cu refacere după. De aceea e foarte important ca prizele să fie asigurate. 

La Empria găsiți atât modele care se înfig în priză, dar și care se lipesc cu banda adezivă. 

3. Protecții pentru colțurile mobilei

Și acestea sunt de nelipsit dintr-o casă în care trăiesc copii mici! Nesiguranța micuților pași de la început sau lipsa de frică atunci când se prind că pot alerga și că e distractiv se pot termina cu o căzătură. Iar dacă asta se întâmplă în preajma unei măsuțe de cafea sau a comodei de TV, lovitura poate fi extrem de periculoasă.

Băiețelul meu de 4 ani s-a suit pe scaunul mesei, a alunecat și a dat cu fruntea de muchia mesei, deși eu eram chiar lângă el. Și va rămâne cu un semn acolo pentru tot restul vieții. Am avut protecții atât la muchii, cât și la colțuri până pe la 3 ani, apoi le-am scos. Mare greșeală! Protecțiile trebuie păstrate cât mai mult timp în locurile în care considerați că cei mici încă au nevoie de ele.

Imaginați-vă, deci, cât de bune pot fi aceste protecții!

4. Siguranțe pentru sertare, uși și dulapuri

Principalul obiectiv al siguranțelor pentru sertare și dulapuri este de a îl împiedica pe
copil să ajungă la conținutul sertarului sau al dulapului. Și nu e vorba doar că poate împrăștia făina în toată bucătăria (am trecut prin asta), dar poate fi vorba de substanțele de curățenie pe care le folosim și pe care le depozităm acolo. De aceea e extrem de important ca cel mic să nu poată avea acces la acestea.

Mai mult, în cazul sertarelor își poate prinde degetele și știm cât de firave sunt mâinile lor. Despre același lucru vorbim și în cazul ușilor. 

siguranță sertare
Sursa foto: Empria

5. Portița de siguranță pentru scări

Dacă locuiți la casă și aveți etaj, poarta de siguranță este absolut necesară! Scările sunt
extrem de periculoase, chiar și pentru un adult. Un copil mic nu trebuie să aibă acces la scări!

Eu am căzut pe scările casei noastre, din neatenție. Această neatenție m-a “costat” o zi din viață – adică nu îmi mai amintesc ce s-a întâmplat atunci. Mi-am pierdut cunoștința și am ajuns la spital. Am scăpat doar cu un cucui și câteva zgârieturi, memoria mi-a revenit, cu excepția acelei zile. Ce vreau să spun, de fapt, este ideea că scările sunt periculoase și că o poartă de protecție nu poate fi ignorată!

6. Siguranțe pentru ferestre

Copiii sunt ghiduși și nu știi când pot transforma jucăriile într-un mare turn pe care să se cocoațe ca să ajungă la geam. Ori își pot aduce singuri un scaun. Cel mai sigur este să prevenim orice accident și să montăm astfel de siguranțe. 

7. Deflector pentru aerul condiționat

Nu mai e mult și vine vara. Căldura sufocantă poate fi potolită doar cu aerul condiționat și
știm că aerul rece poate aduce și o răceală, pe lângă răcorire. Puteți folosi un deflector pentru aerul condiționat care să redirecționeze fluxul de aer.

Se montează foarte ușor și ne scutește de multe siropuri și nopți nedormite.  

siguranță deflector empria
Sursa foto: Empria

Acestea fiind spuse, dragi părinți în devenire, vă rog să nu vă luați cu mâinile de cap și să vă speriați. Par multe lucruri de făcut în casă atunci când apare un copilaș, dar cu ajutorul potrivit, le rezolvați cât ați clipi. Le puteți comanda pe toate de pe Empria, nu alergați prin magazine și primiți consultanță pentru a alege exact ce aveți nevoie.

Mai mult, tot la Empria puteți găsi și jucării senzoriale sau produse necesare pentru diversificare: tacâmuri, boluri sau căni!

Cât despre voi, dragi părinți care acum zâmbiți și vă simțiți ușurați că ați trecut de această perioadă în care întreaga casă e un teren minat pentru micii exploratori, vă doresc multă răbdare și cât mai puține experiențe în care să vă stea inima. Căci, după cum știți, copiii cresc și, odată cu ei, cresc și grijile noastre. : ) Iar dacă aveți prieteni care se pregătesc să devină părinți, le puteți oferi un Card Cadou pe Empria, cu care își pot achiziționa tot ce au nevoie. Așa da, cadou! 

Sursa foto: Empria

În încheiere, aș vrea să vă las un citat care pe mine m-a impresionat foarte mult:

„The only thing everyone said when he was about to become a father was: „Don’t worry.” What a meaningless thing to say. There’s an immensity of love that bursts from your chest the first time you hear your child cry, every emotion you’ve ever felt is amplified to the point of absurdity, children open floodgates inside us, upward as well as down. You’ve never felt so happy, and never felt so scared. Don’t say „don’t worry” to someone in that position. You can’t love someone like this without worrying about everything, forever.”
the winners backman
Fredrick Backman
"The Winners"

Surse foto:

  • Empria
  • Canva
  • Cărturești

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 2 a concursului Spring SuperBlog 2023.

Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Proba 2. Cum să-ți transformi casa în una mai sigură

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*
*