Ouă vopsite cu orez și colorant alimentar

Adnana/ April 5, 2023/ Activități distractive și educative, Activități și jocuri pentru copii/ 0 comments

Am încercat anul trecut o nouă metodă de a vopsi ouăle și așa am ajuns să facem ouă vopsite cu orez și colorant alimentar. 

A fost distractiv, mai ales pentru băieți, iar ouăle au ieșit interesant. Sunt și comestibile, întrucât am folosit colorantul alimentar. 

Singurul minus al acestei metode ar fi acela că ouăle au fost puțin lipicioase și când le-am ciocnit ne-am murdărit pe mâini. 

Pașii pe care i-am urmat au fost simpli:

1. Am fiert ouăle. Am ales ouă cu coajă albă, astfel încât culoarea să se vadă cât mai bine. 

2. Într-o punguță zip-lock am pus orez si câteva picături de colorant alimentar, după care am închis punguța și am amestecat bine.

3. Am pus câte un ou în punguța zip-lock, am închis-o și, din nou, am început să amestecăm. Nu trebuie să punem mai multe ouă odată pentru că se vor crăpa. 

4. Asta e tot! : ) 

ouă vopsite cu orez

Aceste ouă vopsite cu orez au fost o alternativă drăguță, dar, v-am zis, textura lipicioasă m-a cam dezamăgit. Totuși, cred că depinde și de colorant. Iar dacă le ungeți cu ulei, s-ar putea ca acest inconvenient să dispară. 

Oricum, merită încercat. E o activitate senzorială foarte faină pentru copii. Cu atât mai mult cu cât se pot juca apoi cu orezul colorat. În plus, atunci când îi expunem la mai multe idei și metode de a face un lucru, în acest caz – vopsirea ouălor, îi învățăm ce înseamnă diversitatea și le arătăm că întotdeauna există mai multe căi de a face ceva, trebuie doar să fii creativ! 

Dacă vreți să încercați și altă metodă, vă las aici și metoda șervețelului, văzută pe blogul Laurei Frunză. 

Până una alta, puteți încerca și câteva activități cu ouă potrivite pentru Paște

Sau puteți încerca să pictați cu coji de ouă. A fost super fun, dar și super messy, așa că vă recomand să faceți această activitate în aer liber! 

Share this Post

Leave a Reply