Pictura cu ouă umplute cu acuarele

Adnana/ April 6, 2023/ Activități distractive și educative, Activități și jocuri pentru copii/ 2 comments

Ați putea crede că pictura cu ouă umplute e o activitate care implică prea mult efort și rezultă prea multă mizerie. Ei bine, nu sunteți departe de adevăr! : ) Dar, hai să vă explic!

A fost super distractiv și am rămas cu două opere de artă realizate de băieți. Știu că acum nu pare mult, dar când băieții vor fi mari și eu voi rămâne cu mâzgălelile astea pe pereți, o să îmi vină mereu în minte momentul ăsta când am pictat cu coji de ouă. Urmăriți video: ⬇️

Cum am făcut pictura cu ouă umplute?

Pasul 1. Am cumpărat două pânze de la Lidl. Dacă tot facem opere de artă, măcar să le pot pune respectabil pe perete. : ) 

Pasul 2. Am început să strâng coji de ouă. Am spart ouăle mai atent, astfel încât să rămână cât mai mult din coajă. Apoi le-am spălat cu detergent de vase și le-am lăsat la uscat.

pictura cu ouă

Pasul 3. Când am avut suficiente coji, le-am umplut cu acuarele. Ideea e că aici am greșit prima dată și a trebuit să repet acest pas, pentru că le-am umplut, am acoperit oul cu un șervețel și l-am prins cu un elastic. Dar acest lucru a dus la eșec, întrucât culoarea nu s-a mai răspândit, ci a rămas în șervețel, iar pe pânză nu a mai ajuns nimic. Nu-i nimic, din greșeli învățăm! Deci, 

Pasul 3. Umplem cojile cu acuarele și atât! : ) 

Pasul 4. Așezăm pânzele undeva și începem să aruncăm cu ouă. : ) 

Cum vă spuneam, a fost super distractiv! După ce am terminat, am avut de făcut și curățenie, întrucât cojile de ouă ajunseseră prin toate direcțiile. Dar a meritat! 

Dacă vă face cu ochiul pictura cu ouă, vă invit să o încercați! 

ouă vopsite cu orez
Share this Post

2 Comments

  1. Pingback: Ouă vopsite cu orez și colorant alimentar - Toate pânzele sus

  2. Pingback: Activități pentru Iepuraș - 10 Idei de activități distractive și educative

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*
*