Cum am simțit eu SuperBlog

Adnana/ January 3, 2023/ SuperBlog/ 2 comments

În perioada octombrie – decembrie 2022 am participat pentru prima oară la concursul de blogging creativ SuperBlog, aflat la ediția cu numărul 25.

Pentru cei ajunși mai târziu pe Toate pânzele sus, SuperBlog este o competiție de content marketing, în care sponsorii propun anumite teme, iar bloggerii trebuie să scrie articole cât mai originale și creative, prin care să scoată în evidență brandul. La fiecare probă poți câștiga premii în produse, vouchere sau bani și acumulezi puncte care contează în clasament.  Clasamentul este important pentru cele 3 premii în bani, oferite de organizatorii concursului.

Am vrut să încerc pentru a mă testa pe mine însămi. Pot să respect cerințele unui brief? Pot să scriu un articol pentru un brand? Pot să rămân autentică și să fac publicitate, în același timp? 

SuperBlog
Sursa foto: SuperBlog

Ei bine, da, am putut. Și participarea la acest concurs m-a ajutat foarte mult psihic. Am văzut că articolele mele sunt apreciate și că, de fapt, nu scriu atât de rău pe cât credeam. Bineînțeles, the best is yet to come, concursul a fost doar vârful icebergului în ceea ce privește parcursul meu cu blogul și cu scrisul.

Vreau să învăț mai multe, să fiu un blogger mai bun și, de ce nu, o viitoare scriitoare. A fost greu, a fost frumos și mi-a plăcut provocarea. Mi-a plăcut mult să scriu povești într-o nișă de content marketing. De altfel, aceasta a fost tema acestei ediții de SuperBlog: storytelling-ul. Asta m-a făcut să mă înscriu și cred că tot asta m-a ajutat să ajung pe podium. Îmi place să spun povești. Să îmi imaginez, să trăiesc emoțiile pe care le transcriu în cuvinte pe un ecran. Pe ecranul tău. 

Am trăit și frustrări, normal. Am primit, la un moment dat, un feedback despre faptul că am scris articole încărcate de emoții din sfera bacoviană. Știam că nu vor merge bine acele articole. Oamenii fug de tristețe și de durere. Știam, dar nu am vrut să las deoparte povestea din capul meu. 

plapuma
Fetița și plapuma. De la bunica, la Confort Merino

Când am câștigat proba cu numărul 2, de la Confort Merino, am dansat prin casă de bucurie. Îmi doream mult premiul – două perne și o pilota din lână – dar îmi doream și să știu în ce direcție mă îndrept. Era doar cea de-a doua probă, a doua oară când eu scriam pentru un sponsor. La prima proba a concursului luasem 97 de puncte. Încă nu mă decisesem dacă era o nota bună sau rea, mai ales că îmi setasem să ajung printre finaliști. 

A fost incredibilă acea bucurie explozivă! 

Apoi, am fost pe tot parcursul între primii 5. Pe la jumătatea concursului obosisem. Nu eram obișnuită cu deadline-urile, cu ritmul alert, cu inspirația la un pocnit din degete distanță. Copiii au fost mai mult pe acasă, bolnavi. Se forma coadă la griji, în loc să fie la idei. Cu fiecare notă care venea, mă ambiționam și mai mult, să scriu mai bine, să fac vizualuri mai
profi, să structurez mai bine articolele. 

Mi-a plăcut mult și proba propusă de Editura NICULESCU, despre cărțile în format clasic, digital sau audiobook. Mai mult, pe lângă cartea oferită pentru participarea la probă, toți
finaliștii au primit cadou câte un pachet de cărți.

Apoi, ultimele probe mi-au adus încredere. Am luat locul II la Pastele Băneasa, când am scris o rețetă de paste cu dragoste.

paste
Paste cu dragoste și gust de amintiri

După aceea a venit locul I la Făina Băneasa, când cozonacul făcut alături de băieții mei a fost apreciat. La ambele probe am primit produse pentru testare.

Când am câștigat locul III la a doua probă propusă de Answear, după ce la prima lor probă luasem 97 de puncte, am văzut clar evoluția mea. Da, am crescut. Mai ceva ca aluatul de cozonac delicios de la Băneasa. 

cozonacul copilăriei
Cozonacul copilăriei - punte între copilăria mea și copilăria lor

În clasamentul final am avut același punctaj ca Mariana Petrică (carrusel.ro) și până în ultimele momente nu eram sigura dacă voi fi pe locul 2 sau 3. Ori 4 sau 5 dacă apărea vreo contestație care sa schimbe clasamentul.

Departajarea a fost făcută de momentul înscrierii ultimului articol și, aparent, am avut noroc. Înscrisesem articolul cu puțin timp înaintea ei. 

Chiar și așa, m-am bucurat mult să o descopăr și să mă regăsesc atât de mult în articolele ei. O mamă care scrie din suflet. 

Așadar, am terminat SuperBlog pe locul II!

SuperBlog
Sursa foto: SuperBlog

Mi-a plăcut mult și de Andrei Olteanu (sabatic.ro) , câștigătorul acestei ediții SuperBlog 2022. A câștigat probă după probă, nu aveam nicio șansă să îl ajungem din urmă. A lăsat nori de praf în urma lui. Și totuși, atât de modest și de fain, ca om. Felicitări, Andrei! Sunt recunoscătoare că ne-am luptat în cuvinte. You rock! 

Cum a fost la Gala SuperBlog?

Ei bine, pentru mine a fost cu peripeții, ca întotdeauna. Că m-am pierdut în București, deși am locuit în oraș vreo 2 ani, e o poveste pe care o voi spune altădată. 

Gala a avut loc la KatzGastroLab, la mansardă, care mi s-a părut faină, intimă, perfectă pentru o seară sau un eveniment între prieteni. Și e chiar în centrul Bucureștiului, la 10 minute de mers pe jos de la Universitate. 

Cum s-a simțit Gala?

Ooo… că mi-a tremurat vocea, a auzit toată lumea. Că mi se încâlceau gândurile în cap, am simțit doar eu. M-au ajutat mult întrebările Claudiei Pătrașcu, co-fondatoarea SuperBlog, căreia îi mulțumesc pentru tot suportul oferit de-a lungul competiției. Îi admir diplomația, puterea de încurajare și răbdarea.

M-am bâlbâit eu ce m-am bâlbâit, vă las și video mai jos, dar când m-a întrebat Claudia care este povestea din spatele numelui Toate pânzele sus, am simțit cum inima îmi bate în gât și în urechi. Am spus despre nume, carte și film, bum-bum, despre cei doi băieți care sunt corăbioarele mele, bum-bum și am uitat să îl menționez chiar pe soțul meu, care a venit cu ideea de a îmi numi blogul așa, dincolo de semnificațiile pe care acesta le-a căpătat. Așadar, îți mulțumesc acum, dragul meu, pentru că ai fost și ești ancora mea!

În concluzie, a fost o aventură! Le mulțumesc organizatorilor SuperBlog – Claudia Pătrașcu și Albert Budica, dar și tuturor participanților de la care am doar de învățat. 

A fost și o lecție – de scris, de blogging, de SEO, de marketing, de gestionare a emoțiilor, dar, cel mai important, a fost o lecție din care am învățat să am mai multă încredere în mine și în ceea ce scriu. 

Concurenții veterani spun că SuperBlog dă dependență. Eu spun că abia aștept ediția de primăvară! : ) 

surse foto:

  • SuperBlog
  • Arhiva personală
  • Canva
  • KatzGastroLab
  • Băneasa
  • Confort Merino
Share this Post

2 Comments

  1. Pingback: Gala SuperBlog 2022, la Katz GastroLab

  2. Pingback: Iz de SuperBlog - Toate pânzele sus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*