Paste cu dragoste și gust de amintiri

Adnana/ November 21, 2022/ SuperBlog/ 0 comments

Dragă cititorule,

Astăzi o să îți dezvălui rețeta noastră secretă de paste delicioase.

Pentru ceilalți pot fi doar niște spaghetti cu sos de roșii. Dar pentru băieții mei, sunt felul de mâncare pe care l-ar mânca dimineața, la prânz și seara. Și nu pentru că aș fi vreo bucătăreasă talentată. Nici pentru că toți copiii iubesc pastele (da, știu că și ai tăi ar mânca paste în fiecare zi!).

Hai să îți șoptesc un secret! Știai că pastele din grâu dur au un indice glicemic mai mic decât cel al grâului moale, asigurând organismului o eliberare constantă și treptată de energie?

Știi cum începe rețeta noastră? 

- Băieți, vreți paste?
- Daaaaaaaa!

Și năvălesc în bucătărie, deschizând dulapul, alegând spaghetti din grâu dur de la Băneasa și începând să se lupte cu săbiile formate din paste.

Intru și eu în joc, pastele sar peste tot, iar bucătăria se umple de râsul copiilor.

Da, acesta este primul ingredient din rețetă: râsul. Acest sunet cristalin, care îmi bucură urechile, dar și sufletul. Acest sunet, care lor le aduce scântei de fericire în ochi. 

Apoi, fiecare își umple un pumnișor cu spaghetti și formăm o fântână arteziană de paste în oală, așa cum le place lor să își imagineze. Vârfurile pastelor care se ivesc din oala aburindă și formează un cerc, parcă țâșnesc din aburul alb și formează o coroană în jurul oalei. Sau un soare. De fiecare dată este altceva, lucru care îmi amintește, încă o dată, cât de uimitoare este imaginația unui copil! 

paste

Urmărim cum pastele se înmoaie și devin niște șerpișori luuungi și moi, care abia așteaptă să se scalde în sosul roșu, care bolborosește ca lava. Da, da, șerpișorii sunt neapărat lungi, căci acesta e cel de-al treilea ingredient important al rețetei noastre: Pastele Băneasa, care nu se lipesc și nu se rup în timpul fierberii. Nu putem risca să avem jumătăți de șerpișori, nu? 

Pastele Băneasa sunt pregătite după o rețetă specială, folosind 100% făină din grâu dur, pentru a asigura culoarea aurie și textura ideală.

Sfârâitul usturoiului și mirosul sosului de roșii aduce întotdeauna cu el un inspirat adânc, urmat de nerăbdătoarea și nelipsita propoziție: „Sunt gata spaghetele?”

Eu zâmbesc și privesc oala aburindă, în care spaghetele se joacă de-a v-ați acunselea prin sosul îmbietor. Am uitat să vă spun că datorită faptului că sunt făcute din grâu dur, sosul aderă la suprafața pastelor, iar asta înseamnă că șerpișorii noștri vor fi îmbrăcați în aroma gustoasă a roșiilor.

Sper că băieții își vor aminti cum ne distram în bucătărie, împreună. Cum se murdăreau până la urechi sorbind pastele lungi și pline de sos. Sau cum învârteau furculița în mijlocul farfuriei, sperând să înfășoare toate pastele pe ea, ca într-o tornadă. 

paste

Sper că atunci când vor mânca feluri sofisticate de paste la restaurant, le va rula în minte amintirea în care cream împreună o rețetă specială, în care presăram iubire.

Îmi place să spun că presărăm iubire în această rețetă, așa cum se presară sarea în mâncarea
gătită. Mai știi povestea
Sarea în bucate”? Așa este și cu iubirea în bucate. Sau cu iubirea în paste. Mâncarea nu are gust, fără un strop de dragoste.

Așadar, aceasta este rețeta noastră de paste cu dragoste și gust de amintiri, inspirată de Băneasa. O rețetă cu un strop de magie, căci din aburii pastelor care fierbeau a luat naștere și o nouă amintire. 

paste

Surse foto:

  • Paste Băneasa
  • Canva

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 19 a concursului SuperBlog 2022.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*