Când alergia te sufocă, lâna Confort Merino îți dă o gură de aer

Adnana/ November 11, 2022/ SuperBlog/ 2 comments

Cearcănele îi înconjurau frumoșii ochi verzi, iar licărirea din ei era slabă. Sclipea câte o scânteie, din când în când, privindu-l pe cel mic. Veghea de multe nopți lângă pătuțul lui. Alergia la praf și acarieni se accentuase brusc, încât nici antihistaminicele sau antiastmaticele nu mai aveau același rezultat.

Iar el tot respira greoi și tușea.

Își mijea ochii și încerca să vadă mișcările ritmice de respirație ale pieptului mic, iar dacă nu reușea, punea ușor palma, peste inima lui. Simțea căldura și puterea din ea. Dar pieptul parcă nu avea loc de mai mult aer și mititelul respira sacadat, de parcă aerul șchiopăta când ieșea din corpușorul lui.

Scosese toate covoarele din casă, căci ele rețineau praful. Cumpărase purificator de aer. Mergeau o dată pe lună la salină. Schimbase așternuturile cu unele de calitate superioară, așa cum îi recomandase medicul. Părea ca alergia se agravase pe fondul utilizării unor așternuturi sintetice. Încerca tot ce putea, numai să îi simtă noaptea corpul molcuț cum se relaxează și respiră ușor.  

confort merino

A vrut să încerce și lâna, dar era reticentă. Se documentase și știa că lâna permite aerului să circule și absoarbe umezeala, astfel că ea nu creează un teren propice de reproducere pentru bacterii.   Dar pentru că băiețelul avea deja teren alergic, i-a fost teamă că ar putea avea reacție cutanată la lână. Tot citind și căutând a găsit mai multe surse bazate pe studii clinice, potrivit cărora lâna nu este un alergen, iar singura alergie care se poate declanșa este alergia de contact, atunci când obiectele sunt confecționate din lână cu fibra groasă. 

Atunci a căutat produse care pot crea un mediu sănătos pentru somn, din lână Merinos și a aflat de Confort Merino. Produsele lor sunt lucrate manual într-o fabrică din Piatra Neamț și folosesc doar lână pură. 

Ce este lâna pură?

♦ Lâna este luată doar de la stâne tradiționale, unde oile nu sunt crescute cu antibiotice, hormoni sau alte tratamente chimice.

♦ Se folosesc detergenți ecologici pentru a îndepărta vegetația, praful și excesul de uleiuri.

♦ Lâna nu este peliculizată, adică firele de lână nu sunt acoperite cu polimeri, nu sunt tratate cu substanțe chimice, așa cum se întâmplă cu pilotele de lână ce pot fi spălate la mașina de spălat. 

Hotărâtă, a început să caute pilote și plăpumi cu care să le înlocuiască pe cele vechi, care erau parcă niște organisme vii, ce se hrănesc cu praf și acarieni. 

lâna
Sursa foto: Confort Merino

Știa că bunica ei avea plăpumi de lână, simțise îmbrățișarea strânsă, dar caldă a uneia. Știa și că acum lâna merinos păstra toate calitățile lânii, dar era mult mai ușoară și plăcută. 

A descoperit că produsele de la Confort Merino au lâna total încasetată în țesătură fină fiberproof de bumbac organic. Acest tip de țesătură nu declanșează niciun fel de alergii.  Mai mult, în realizarea țesăturii de bumbac organic folosit de ei nu sunt utilizate substanțe chimice.

Și-a luat o mare piatră de pe inimă. Doar o inimă de mamă poate înțelege strânsoarea acestei gheare de grijă pe care o simți pentru puiul tău. În fiecare noapte, gheara asta o sufoca mai tare, și mai tare, făcând-o să respire doar vinovăție. Da, se simțea vinovată că nu reușește să îi aline simptomele deranjante, că nu reușește să nu se mai teamă să se bage în pat, când venea ora de culcare. Pentru că noaptea era cel mai greu. Oare de ce? Să fi fost așternuturile, pernele și pilotele din material sintetic? … Cu siguranță.

Fibrele sintetice sunt un mediu propice pentru proliferarea acarienilor, bacteriilor și mucegaiului.  Praful din pat și din dormitor îl puteai curăța zilnic, dar bacteriile, mucegaiurile și acarienii trebuie îndepărtați cu tratamente termice sau chimice. 

lâna Confort Merino
Sursa foto: Confort Merino

Lâna merinos este antistatică!

A bucurat-o și mai mult să afle că cei de la Confort Merino fac eforturi să își îmbunătățească continuu calitatea lânii, așa că au creat colecția Confort Lana. În această nouă colecție au îmbunătățit modul de prelucrare și dispunere a fibrelor de lână, folosind modul 3Direcții, obținând rezultate net superioare ale managementului umidității și a permeabilității la aer.

Asta însemna o șansă în plus de a elimina mediile favorabile acarienilor. Un mediu uscat și aerisit nu este unul plăcut pentru bacterii.

A inspirat adânc și, când a expirat, a simțit cum i se eliberează pieptul. Nu numai de aer, ci și de vinovăție.  A mai inspirat o dată. A inspirat speranță, de data aceasta. Simțea că, de acum, băiețelul nu se va mai sufoca, nu va mai respira greu. Simțea că lâna avea să fie o gură de aer pentru ei, pentru amândoi. 

Dacă și tu ai nevoie de o gură de aer, până pe 13 noiembrie poți beneficia de o reducere
de 25%
la produsele Confort Merino, cea mai mare reducere din an! 

Surse foto:

  • Confort Merino
  • Canva
  • Pixabay

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 16 a concursului Superblog 2022. 

Share this Post

2 Comments

  1. Am tras în piept o gură mare de aer și noi! 🙂
    Mulțumim!

    1. Cu mare drag! Sper că v-a plăcut articolul, în ciuda aerului apăsător de la început. Din păcate, asta înseamnă alergiile. Cel puțin, asta au însemnat pentru mine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*