Căldura casei tale este căldura sufletului tău, cu Answear.ro

Adnana/ October 4, 2022/ SuperBlog/ 1 comments

Mă dau jos din mașină și întind mâna să închid portiera. Aerul rece mi-a trezit deja corpul amorțit de atâtea ore state în trafic și încep să tremur ușor, fără să vreau. Mă zgribulesc, de parcă încerc să adun toată căldura corpului meu, care dă să fugă ca apucata, dar eu reușesc să o apuc de un picior.

Bag mâna în buzunar, să caut cheile de la casă. Ce locșor mic și călduț adăpostește geaca asta. N-aș mai scoate mâna de acolo, dar restul corpului meu începe sa vocifereze, căci lui încă îi este frig. 

Descui, iar nasul meu, deja sloi, e inundat de căldură. Simte aerul călduț al casei, dar îl și miroase. E mirosul cald al familiei mele. 

Nu apuc să simt căldura cu tot corpul, că urechile deja îmi bucură sufletul când îi aud: “Maaaamiii! Ai veniiit!”  

Poznașii mei aleargă către mine, îmbrâncindu-se care să mă ia primul în brațe. Eu îi surprind și fac un pas către ei, cuprinzându-i pe amândoi odată. 

 

Acum, căldura a ajuns peste tot. Până în suflet.

Iubesc căldura casei mele, a sufletului meu, plin de ei. E unul dintre lucrurile care fac anotimpurile reci mai ușoare.

Un alt lucru, care mă ajută să uit de frigul din oase, este faptul că am mai multe pleduri de pe answear.ro

Unul jos, pe balansoar, când îmi strâng genunchii la piept, mă învelesc cu el și mă pierd în paginile cărții.

pleduri
Sursa foto: Answear.ro

Altul sus, în mansardă, sub care mă cuibăresc alături de băieți și citim povestea de seară, în timp ce tălpile noastre sloi fac concurs: care sunt mai reci și care se vor încălzi cel mai repede. 

Mă uit pe geam și văd cum frunzele galbene își încep dansul, pregătite pentru un nou ciclu de viață. Ele vor fi haină pentru pământ, apoi vor fi una cu pământul. Urmând doar să hrănească pomul de pe ale cărui ramuri s-au desprins și, apoi, să renască.

Le privesc și îmi imaginez bucuria lor, în timp ce plutesc și se răsucesc prin aer. Un zâmbet îmi răsare în colțul gurii, apoi zâmbetul devine râs, căci văd fotografia în care un val ne-a dărâmat pe toți, când eram la mare. După fiecare vacanță scot cele mai amuzante instantanee, le înrămez și le pun prin diferite locuri din casă. Astfel, oricând ne aruncăm ochii și vedem fericirea unui răsărit sau zâmbetele copiilor murdari până la urechi de înghețată, căldura casei noastre se întețește. Parcă simt aerul sărat al mării care pătrunde și se
transformă în gust, papilele gustative neștiind ce li se întâmplă. Ici-colo, câte o ramă. Ici-colo, câte o amintire. Dacă aveți nevoie de inspirație, găsiți foarte multe modele de rame foto deosebite, chiar aici: 

https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/decoratii-si-accesorii/rame-foto

rame foto
Sursa foto: Answear.ro

Așa mă pregătesc eu pentru sezonul rece. De fapt, e mai mult o pregătire a sufletului, transpusă prin tot ce mă înconjoară. Asemenea naturii, care se retrage în întunericul pământului, asemenea animalelor, care își pregătesc culcușul, așa și oamenii. Fiecare se pregătește în felul în care simte ca va putea trece peste iarnă. 

Tocmai de aceea, toamna acesta, cei de la Answear.ro au lansat și categoria Home&Lifestyle, întrucât obiectele pe care alegem să le avem lângă noi, pot să ne influențeze emoțiile și felul în care ne simțim.

Pentru mine, aceste obiecte cu care mă înconjor, înseamnă momente. Fie că sunt amintiri, fie că sunt creatoare de amintiri, ele îmi întrețin căldura casei și a sufletului.

Aproape că uitam să vă spun chiar despre modul meu preferat de a topi puțin din întunericul anotimpurilor reci. 

Alături de băieții mei, fac în fiecare an lanterne din gheață

lanterne din gheață

Iar anul acesta mă gândesc să folosim chiar aceste lumânări: Sirius set de lumânari LED Sara (3-pack), pentru ca lumina lor caldă sa învăluie frumos elementele naturale din lanternele noastre. 

căldura casei
Sursa foto: Answear.ro


Căldura casei tale este căldura sufletului tău. Dă-ți timp să încetinești ritmul și să îți acorzi momentele de care ai nevoie… 

Surse: 

Answear.ro

Canva.com

Arhiva personală

Acest articol a fost scris pentru prima probă a concursului SuperBlog 2022.

Share this Post