Excursie la Dino Parc și Peștera Valea Cetății

Adnana/ October 1, 2021/ Locuri numai bune de explorat/ 0 comments

De multă vreme am vrut să mergem la Dino Parc, dar am așteptat ca și băiatul nostru cel mic să crească puțin ca să înțeleagă mai bine. Noi am mers la început de septembrie, când ziua se anunța însorită și destul de călduță.

Sincer, dintre cele două locuri de vizitat, mi-a plăcut enorm în Peștera Valea Cetății, mult mai mult  decât la Dino. Dar este o părere subiectivă. Să le luăm pe rând, cu ce ne-a plăcut și cu ce nu ne-a plăcut. 

excursie la dino parc râșnov

Ce trebui să știi înainte de a veni la Dino Parc?

◊ Vino dimineața sau după ora 14:00. La prânz  ajunge toată lumea și e foarte aglomerat. Coadă mare la bilete, copii mulți în locurile de joacă, agitație și grabă, nu poți parcurge traseul în tihnă.

◊ Vino pregătit cu haine mai groase. Nu știu cum este în toiul verii, dar la început de toamnă, am stat cu hanoracele tot timpul.

◊ Cumpără biletele online. Durează mai puțin de 5 minute și când ajungi acolo, prezinți mailul personalului de la intrare. Fără stat la coadă.

◊ Mai trebuie să știi că au o echipă de promovare foarte bună. : ) Dinozaurii sunt extrem de frumos realizați, interesanți, fiecare cu câte o pancartă cu informații. Unii dintre ei chiar mișcă sau scot sunete. Dar sunt foarte înghesuiți. Sau așteptările noastre au fost prea mari, nu știu.

Eu mă așteptam să fie o bucată de pădure pe care să o explorezi în voie, să descoperi dinozaurii.

În realitate, parcurgi un traseu delimitat, destul de scurt și înghesuit.

◊ Au mai multe locuri de joacă amenajate, unul mare chiar la intrare, cu o corabie a piraților. Ai intrat, ai pierdut copilul pe corabie, adio dinozauri, ca nu îl mai iei de acolo : ))

Cel puțin, noi așa i-am fi pierdut pe ai noștri, pirați veritabili. Dar, cu sufletul îndoit, am ocolit atât corabia, cât și locul de joacă, pentru că am considerat că era prea periculos. Era nebunesc de aglomerat.

Pandemie? Nooo, Corona a ocolit Dino Parc. Sau, cel puțin, așa aveai impresia când vedeai puzderia de oameni și de copii, claie peste grămadă în jurul dinozaurilor sau la locurile de joacă.

Noi cred că am părut speriați de bombe, în încercarea de a păstra măcar o infimă distanță.

Concluzia? 

Suntem fericiți că cei mici au fost încântați. Dino Parc este o locație frumoasă, dar care putea fi cu mult mai interesantă și plină de aventură. 

Peștera Valea Cetății

Nu am mai fost niciodată într-o peșteră. Poate de aceea mi s-a părut atât de uimitor. Da, uimitor este cuvântul. Asa a zis și Filip când am ieșit de acolo.

Pozele nu reflectă cu adevărat frumusețea unei peșteri. A fost de-a dreptul Wow! Nici nu îndrăzneam să zicem ceva, muți de uimire, uitându-ne în jur. Filip era impresionat. Și la fel eram și noi.

Și, pe lângă uimire, am mai trăit un moment unic. Ghidul a stins complet lumina, pentru a ne arata cât de întuneric poate fi.

Oh, Doamne! Ce senzație! Negru beznă, ca atunci când închizi ochii! Negru tăciune. Negru. Nimic. Nu cred ca a ținut lumina stinsă mai mult de 1 minut, dar simțeam ca îmi vine sa vomit din cauza senzației aceleia de a vedea întunericul. Am vorbit în permanență cu copiii și i-am ținut de mână, ca să nu se sperie. Și chiar nu s-au speriat. S-au concentrat și ei pe ceea ce simțeau. Și dacă voiai nu puteai să îți imaginezi vreun monstru în întunericul ăla. Pentru că nu erau tonuri de negru, umbre sau ceva. Era negru. Pur și simplu.

Fain, foarte fain! 

pestera valea cetatii

Ce trebuie să știi înainte de a veni la Peștera Valea Cetății?

◊ Pe lângă hainele groase pregătite pentru Dino Parc, mai luați ceva în plus. Temperatura din peșteră este constantă pe tot timpul anului și se află undeva în jur de 10 grade.

◊ Parcarea Peșterii se află la 1,5km de Dino Parc. De la parcare și până la peșteră ai un urcuș de aproximativ 15 minute. De aceea, sfatul meu ar fi să așteptați puțin până să intrați în peșteră, pentru că fiind încălziți după urcat, trecerea la umezeala și frigul din peșteră v-ar putea aduce o răceală pe cinste.

◊ Fiți pregătiți să vă cărați copiii în spate! : ) După alergătura din Dino Parc, copiii au urcat puțin, dar obosiseră, așa că am fost căluți, atât eu, cât și soțul meu.

Și ca ai noștri, mai erau pe traseu. Unii au fost și ei cărați, alții au fost încurajați” cu un Mișcă-te mai repede!  …

A fost o excursie frumoasă și interesantă! Noi am făcut traseul acesta într-o singură zi, fără să rămânem cazați în Râșnov. 

După traseu, am mers să mâncăm la restaurantul La Promenada, despre care găsisem recomandări foarte bune, care s-au și adeverit, de altfel. Mâncarea a fost foarte bună. 

Aștept și părerile voastre, cât și recomandări despre alte locuri frumoase de vizitat!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*