Cum ar arăta pentru tine o zi în care nu ai baterie la telefon?

Adnana/ November 14, 2022/ SuperBlog/ 0 comments

Astăzi am pentru tine un exercițiu de imaginație. Ia-ți 2 minute și gândește-te la asta:

Cum ar fi ca, peste noapte, telefonul să ți se închidă, pentru că ai uitat să îl bagi la încărcat, iar încărcătorul parcă a intrat în pământ? Cum ar fi să îți petreci întreaga zi fără telefon?

Nu știu cum ar fi pentru tine, dar hai să îți spun ce ar însemna pentru mine.

În primul rând, nu mă trezesc la timp. Telefonul este cel care mă scoate din lumea viselor în fiecare dimineață.

Așa. Mă trezesc în întârziere, cu inima duduind în piept, cu o senzație de picaj din lună. Caut telefonul cu mâna, ca să văd cât e ceasul, apăsând frenetic butonul de deblocare, iar el încăpățânându-se să rămână negru. Negru… văd și eu în fața ochilor, când îmi dau seama că telefonul e mort și îngropat, iar singura mea șansă e să îl bag puțin la încărcat, până ieșim furtunos pe ușă, că sigur e foarte târziu, judecând după câtă lumină e deja afară.

Dar…ia încărcătorul telefonului, de unde nu-i. În sertar, în priză, în geantă. Sub pat, sub
mobilă, în baie!

                   – Copii, v-ați jucat voi cu încărcătorul?

încărcător telefon
Sursa foto: Spacer

Copiii aleargă bezmetici prin casă, bucuroși că poate trag chiulul și habar nu au de încărcătorul meu. Ca o oală sub presiune, îmi arunc ochii pe frigider și văd un bilețel, lăsat de dragul meu soț: „Iubito, ți-am luat eu încărcătorul. O să fie o zi lungă și o să am nevoie de el. Pe al meu nu l-am găsit. Love you!”

L-aș fi sunat, să îi spun vreo două, dar cu ce să îl sun?! Cu multe cuvinte colorate în minte, aflate la polul opus de Love you, mă duc repede să mă îmbrac, apoi îmbrac băieții și ieșim pe ușă val-vârtej!

În tot val-vârtejul ăsta, iau și telefonul, poate găsesc pe la mașină vreun încărcător să îi dau măcar puțin zvâc, o resuscitare, ceva, că trebuie să merg și la medic azi și fără GPS sunt terminată.

Dau să încui ușa, cu o mână, să bag telefonul în buzunar cu cealaltă și Zbang!  îl aud cum cade, căci nu am nimerit buzunarul. 

Cuvinte colorate peste cuvinte colorate îmi rulează în minte, dar îl ridic repede și mă uit la el să evaluez pagubele, că a căzut, bineînțeles, cum altfel, decât cu fața în jos. Mereu am norocul ăsta. De aceea mi-am și cumpărat o husă de telefon rezistentă, cu protecție antișoc la colțuri, de la Spacer, pentru că știu că orice telefon moare sub atingerea mea. 

Sursa foto: Spacer. Edit: Canva

Îl adun de pe jos, încă e într-o singură bucată. E bine. Îl întorc, cu inima cât un purice, căci presimt că i-am spart ecranul. Și… pfiu! Nu s-a spart! Hai că am noroc, bine că mi-am luat și folie de telefon din sticlă, cu duritate mare, când am dat comanda la Spacer. 

Spacer este brandul care te conectează cu lumea tehnologiei. A apărut din dorința de a oferi tuturor posibilitatea de a explora și de a fi în pas cu noutățile.

folie sticlă telefon
Sursa foto: Spacer

Din reflex, vreau să deblochez telefonul să văd dacă încă funcționează, dar el se încăpățânează să rămână negru de supărare. Sau de descărcare.

Îi duc pe copii la școală mai repede ca gândul și ca vântul, pun iar mâna pe telefon să le cer scuze pentru întârziere doamnelor învățătoare. Cere-le scuze, dacă poți. Că nu ai cu ce! Fir-ar!

Încep să caut disperată prin mașină un încărcător, dar n-am. Normal că nu am! Ahhhh, o sa dau comandă de 10 încărcătoare de la Spacer, să țin câte unul peste tot! Îmi iau și încărcător pentru mașină și încărcător wireless, de toate felurile!

Și mai comand încă 10 și pentru dragul meu soț, care m-a lăsat dezbrăcată de telefon. Și de conectare. Sunt singură în toată treaba asta. 

încărcătoare telefon
Sursa foto: Spacer. Edit: Canva

La medic nu am nicio șansă să ajung, că nu am GPS, nici hartă. Și dacă aș avea hartă, sunt aproape convinsă că nu m-aș descurca să o folosesc nici ca să îmi dau seama unde mă situez. Adnanaaaaa, găsește o soluție!

Ar trebui să mă numesc Adnana-Soluție, că am pornit în trombă către birou, extaziată la gândul că sigur voi găsi acolo un încărcător. Și am găsit.

Rămânea acum emoția deschiderii telefonului, căci încă nu văzusem rezultatele căzăturii de mai devreme. Am băgat încărcătorul în telefon cu mâinile tremurând. Și am așteptat. Și am așteptat. Și am așteptat. Fir-ar, l-am bulit, nu se mai deschide! mă gândeam eu.

Dar îngerii au început să cânte pe fundal când s-a luminat și a început procesul de încărcare! Aleluiaaa! 

Husa de telefon și folia de sticlă chiar au salvat viața telefonului meu. Și nu e prima dată. Nici ultima!

Deci, da, neapărat să aveți huse și folii bune, rezistente, pentru că te scapă de multe cheltuieli. Mulțumesc, Spacer, că mi-ai salvat telefonul de la moarte!

spacer

Spacer îți salvează telefonul. Și pe tine!

Da, chiar și pe tine. Că stau acum să mă gândesc… Dacă aveam o urgență, cum sunam la 112? Dacă se întâmpla ceva la școală, cum mă contactau? Dacă pățea dragul meu soț ceva, cum mă găsea?

Atâția „Dacă…?” au un singur răspuns. Telefonul este cel mai folosit gadget din lume. El m-ar fi ajutat în toate aceste situații. Dar, iată că nu singur. Și accesoriile sunt la fel de importante.

Încărcătorul, husa și folia sunt obligatorii.

Apoi, următoarele în clasamentul importanței sunt căștile și suportul de telefon. Tot la Spacer le găsiți și pe acestea!

Așadar, te invit încă o dată să te gândești: Cum ar fi pentru tine o zi fără telefon? Sau o zi cu telefonul închis? 

Surse foto:

  • Spacer
  • Canva
  • Pexels

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 17 a concursului SuperBlog 2022. 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*