Metalice sau aliaje, eu nu mă întorc în Epoca de Piatră!

Adnana/ October 31, 2022/ SuperBlog/ 0 comments

***

Capitolul XX

A trezit-o un bubuit puternic și  lucrurile din jurul ei au început să se evapore, lăsând în urmă doar un abur mov. Dintr-o dată, s-a trezit pe stradă, unde tramvaiul a făcut Spuf! Și a dispărut. La fel și mașina de lângă ea. Apoi șinele tramvaiului. Spuf! Spuf! Spuf!, nori de fum mov și oameni alergând care-încotro. Blocuri, supermarketuri, mașini și clădiri dispăreau într-o ceață colorată, așa cum văzuse ea că se întâmplă în filmele SF.

A închis ochii strâns și apoi i-a deschis din nou, mai larg, sperând că totul a fost doar un vis.

Mmm…nu. Tot acolo era, în Apocalipsa mov, unde lucrurile dispăreau, de parcă o vrăjitoare venise și se distra de minune transformând totul în aburi. A!Stai! Parcă se aude râsul ei malefic?….

Era desculță, în pijama, cu părul vâlvoi și cu rimelul întins pe la ochi, când a început să pășească ușor pentru a vedea dacă misterioasele dispariții au loc și pe celelalte străzi. Poate Vrăjitoarea alesese doar strada ei…?

Un om care mergea pe bicicletă a rămas pedalând în aer, în timp ce bicicleta a făcut Spuf! și a dispărut! Un altul a rămas cu pantalonii în vine când cureaua și fermoarul i s-au topit. La fel s-a întâmplat și cu servieta lui.

Rockerul de lângă ea a rămas fără piercing-uri, apoi fără lanțurile metalice de la blugii rupți, iar bocancii plini de ținte au rămas ca un arici chel…

Și-a dus mâinile la frunte și a început să se gândească. Nu dispărea tot, ci doar anumite obiecte. Da! Obiecte metalice! Fier! Oțel sau aliaje!

Priviri uluite, aparținând unor oameni parcă înnebuniți de haosul din jurul lor. Ce se întâmpla? Cu toții încercau să își dea seama de asta. Vrăjitoare, extratereștrii, Apocalipsa…?

Nu! Era Magneto. 100%, el făcea asta! Dar în film bucățile de fier erau atrase către el, nu dispăreau așa… pur și simplu! Apăruse un alt Super Erou sau… Răufăcător?

***

purple metal

– Hm, ce zici? Cum e povestea mea? mă întreabă ea încântată, în timp ce închidea laptopul.

– Știi că ești prietena mea și te iubesc, dar… nu crezi că e puțin cam… prea SF? Cum să dispară toate obiectele metalice, tot fierul? Cum naiba am putea să mai trăim așa?

– Păi fix asta e ideea: să ne dăm seama cât de ușoară e viața cu ajutorul metalelor și să vedem
că fierul e indispensabil. Dar nu orice metal sau aliaj: cele produse de Frisomat. Sigur îi dau gata cu povestea mea!

frisomat

-Dacă tu crezi că e o idee bună…

-Chiar cred! Gândește-te puțin: nimic din jurul nostru nu ar mai fi la fel, dacă nu ar exista metale sau aliaje metalice. NIMIC! Ciuciu Internet, telefoane și mașini! Vrei un Facetime cu Maricica? Ia-o la picior 4 colibe mai încolo! Dacă îți dă reject, că încă-i supărată pe tine de ieri, când i-ai dat cam multe like-uri, astea, pardon, multe zâmbete Ilenei, ai bătut și drumul degeaba.

Fără electrocasnice sau aparate medicale, pentru Dumnezeu! Am spăla hainele la râu, singurul aer condiționat ar fi vântul, și-am naviga cu o plută?

Sau fii atent: Musk și-ar construi o Tesla din lut sau din oase, ca în The Flinstones! Iar
Zuckerberg ar da Facebook pe Facestone, ca în The Croods, știi? Când își făceau 
“poze” cu o ditamai piatra care îi pălea peste față?

Dar ce zic eu aici, îți dai seama că am fi noi și oamenii preistorici? 

– Ai și tu dreptate… Dar de ce vrei atât de mult să câștigi reclama asta de la Frisomat?

– În primul rând pentru că sunt super tari: ei proiectează, produc, livrează și construiesc hale metalice prefabricate din oțel laminat la rece. Realizează TOT ciclul constructiv! Și nu așa, oricum, ci la cele mai înalte standarde de calitate. 

Construcțiile metalice realizate de Frisomat sunt fabricate rapid, cu o durată îndelungată de viață.

Deci nu trebuie să mai alerg după cei de la fabrică, apoi să rezolv cu transportul, apoi cu montajul și tot așa… Ei fac totul. 

În al doilea rând, știi că îmi plac scenariile astea SF și chiar cred că ar fi un exercițiu bun de recunoștință pentru oricine: frate, aproape toate obiectele din jurul nostru conțin metale sau aliaje, trebuie să fim recunoscători pentru asta!

Și nu în ultimul rând, pentru că îmi doresc ca noul meu proiect de hală metalică să fie realizat cu ajutorul lor. 

frisomat hale metalice

Frisomat este singurul constructor internațional care oferă o abordare integrată. De la cercetare și dezvoltare, proiectare și fabricație, la transport, asamblare și service post-vânzari.

Au soluții complete – nu îmi mai bat capul să găsesc transportator, apoi oameni pentru montaj. Echipa Frisomat se ocupă de proiectare, producție, livrare și montaj.

Nu aștept 1000 de ani după ei, au un montaj rapid și eficient, iar profilele lor din oțel sunt mai ușor de manevrat în șantier.

Progresează și inovează continuu, au chiar și un centru de inovații, unde colaborează cu oameni de știință și universități.  

hale metalice
Sursa foto: Frisomat

– Stai puțin. Ce proiect?

– Come on… Ți-am mai povestit eu despre visul meu, care e pe cale să devină realitate. Vreau să îmi deschid o florărie! Știi cât de mult îmi place să fiu înconjurată de culori, de mirosuri, de… viață. Și vreau să ofer senzația asta și altor oameni! Așa că, am aplicat pentru finanțare din fonduri europene și o să folosesc halele metalice de la Frisomat, pentru că ei acceptă și această modalitate și au experiență.

– Uite cum îmi imaginez că va arăta:

– Arată fain! Felicitări, îți țin pumnii! Eu cu ce te pot ajuta?

– Păi, pentru început, ai putea să nu mai râzi de ideile mele, zice ea, zâmbind. Apoi, poți să vii cu mine la discuțiile cu ei.

– Hai, Metalo-girl! Poți să îți inviți și cititorii blogului să facă acest exercițiu de imaginație. Ar fi tare, nu?

– Categoric! 

Cum ar fi viața noastră fără metale sau aliaje? Îți poți imagina? În ce eră ne-ar arunca acest lucru? Am mânca în vase de lut și am trăi în colibe? Gândește-te și tu și apoi… uită-te în jur. Fii recunoscător pentru tot ce ne oferă planeta, pentru evoluția tehnologică, pentru evoluția în medicină și… bucură-te de această viață! 

Surse foto:

  • Frisomat
  • Canva

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 11 a concursului Superblog 2022. 

Share this Post

Leave a Reply