Primul nostru Treasure Hunt – Comoara Piraților

Adnana/ June 4, 2020/ Activități distractive și educative/ 5 comments

Plănuiesc de ceva vreme să facem o vânătoare de comori împreună cu cei mici. Am mai făcut treasure hunt pe culori sau pe textură, dar niciodată un treasure hunt cu hartă și comoară. 

Acum cred că a sosit momentul, căci am început să ne uităm la Aventurile lui Peter Pan, iar Filip e super încântat.

Acum vreo 2 zile, l-am întrebat dacă i-ar plăcea un astfel de joc. Și atât mi-a trebuit, că de atunci numai despre asta vorbește. Așa că, la 12 noaptea, hai Adnana și desenează hărți! : )

Nu sunt cea mai pricepută nici la desen, nici neuronii mei nu mai sunt ce erau, ca să gândesc un traseu interesant și cu o super comoară, fie ea și improvizată. Iată ce a ieșit!

Pasul 1 – Aranjarea foii, astfel încât să aibă aspect de hartă veche

Am făcut hârtia ghem, ca și cum te pregătești să o arunci la gunoi.

Am desfacut-o și am dat-o cu un șervețel îmbibat în puțină cafea rămasă de azi dimineață.

Am uscat-o cu uscătorul de păr și apoi am început să ard marginile. Așa țin minte că se făcea prin generală, pe la oracole. Nu am încercat niciodată până acum, dar ce a ieșit…: ) Zici că mi-au ros șoarecii harta, nicidecum că este o hartă autentică și super veche. Dar hai că merge! 

hartia a fost mototolita, data cu zat de cafea si apoi arsa pe margini pentru a arata ca o harta veche

Pasul 2 – Operațiunea desen

Haha…arhitectă trebuia să mă fac! Făceam un proiect, cât o Românie întreagă. Am desenat ce mi s-a părut mie important ca punct de reper pentru Filip. M-am întins cu ce nu trebuia, ca apoi să nu am loc să desenez fix unde voiam să plasez comoara. 

Beciul zici că e pușcărie, nicidecum că e făcut din piatră. Tiroliana – sfoară pentru rufe. Eh, asta e! Eu altă foaie antichizată și ronțăită, nu mai fac!

Am rulat-o și am prins-o frumos cu sfoară. Zici că e pergament, nu alta! 

harta pentru treasure hunt
harta treasure hunt

Pasul 3 – Realizarea elementelor ajutătoare

Sună așa pompos…elemente ajutătoare : ) Adică, la punctul 1, pirații mei vor găsi 2 săbii făcute dintr-un carton provenit de la o cutie de biscuiți, învelit în staniol. Pariez că vor rezista mânuțelor piraților, fix 10 secunde. Pe lângă săbii, vor avea și câte un cercel de pirat. De ăsta, nu știu ce să zic. 5 secunde?…

La punctul 2, voi plasa niște „linguri magice de argint”, care să îi ajute la săpat, atunci când vor descoperi comoara. Lopețile din Jumbo erau din alt film.

Apoi, m-am gândit să fac un mic truc. Traseul continuă spre X, unde se află îngropată comoara. Dar mai avem o variantă posibilă, una în care micii pirați trec și pe la foișor, unde îi așteaptă o ghicitoare, pentru a câștiga cifrul lacătului de la cufărul comorii. 

recuzita de sabii si cercei in staniol

Cam așa. V-am zis, e primul Treasure Hunt, imaginația mi-e obosită, mintea – nu mai zic. Important e ca lor să le placă. Abia aștept reacția lor, mai ales a lui Filip, căci Fabian se va bucura oricum dacă îl vede pe frate-su că râde : )

Share this Post

5 Comments

  1. Pingback: Tati si baietii construiesc Superdesenatorul - Toate pânzele sus

  2. Pingback: Motive de recunoștință pentru că stau la țară - Toate pânzele sus

  3. Pingback: Experimente și jocuri cu zăpadă. Vulcanul. Topirea zăpezii. Joc distractiv

  4. Pingback: Treasure hunt - Cum am găsit comoara și cum s-a bucurat piratul

  5. Pingback: Vânătoare de comori în parc. Cum să te organizezi?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*