Ce poți face pentru a avea un soț mai implicat în creșterea celor mici?

Adnana/ May 9, 2020/ Cu și despre părinți/ 0 comments

De multe ori am auzit sau am văzut mame care se plâng de faptul că soții lor nu se implică în creșterea copiilor. Sunt soți devotați, muncitori, iubitori, dar care încă nu au găsit portița spre fericirea aceea pe care o simți doar când petreci timp cu copiii tăi. E un alt tip de fericire, ca un fel de tărâm magic, pe care atunci când pășești, uiți de noțiunea timpului. Cam cum se întâmplă în Alice în Țara Minunilor. Sau în Narnia. Ori în Cosmos.

Potrivit unor studii recente, copiii care au tați implicați (sau tați vitregi) au mai mult succes în viață decât cei ai căror tați nu s-au implicat sau au fost absenți.

Copiii cu tați implicați au o stimă de sine mai crescută, note mai bune la școală și mai puține probleme de comportament.

Și perioada noastră de adaptare a fost puțin dificilă la început, atunci când a venit pe lume Filip. L-am simțit pe Alex mai agitat, nu știa ce și cum să facă, iar asta îl dădea puțin peste cap. Dar la fel eram și eu. Și era absolut normal. Eram părinți pentru prima oară. Am lăsat instinctul să ne ghideze și această perioadă a trecut repede. La Fabian, în schimb, lucrurile au stat altfel. S-a văzut și s-a simțit că nu mai aveam acea teamă, amândoi am îmbrățișat postura de părinte de doi copii în mod natural, încă de la început. 

Și spun din tot sufletul că soțul meu este un tată minunat.

Scriam zilele trecute că atunci când mă uit la aștia mici, îl văd și pe el, prin ei. Asta pentru că a fost acolo. Băieții l-au văzut. L-au auzit. L-au întrebat. Iar el a fost acolo. Să le arate. Să îi învețe. Să le răspundă la cei 1000 De ce? Sau la cei 100 000 de Tatiiii!…Să le fie model.

Ce poți face pentru a îți ajuta soțul să fie mai implicat?

Tatăl este un erou. Tatăl este un profesor. Tatăl este un prieten. Și mai poate fi încă un infinit de lucruri pentru copilul său. Contează doar ca tatăl...să găsească portița.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*