Ce fac atunci când mă simt copleșită?

Adnana/ January 8, 2021/ Părți din mine/ 2 comments

Mi se întâmplă mereu să rămân uitându-mă la ei doi. La cum se joacă. Cum vorbesc. Cum râd. Cum au împrumutat  gesturile tatălui lor. Cum le strălucește părul. Sau la oglindirea mea din ochii lor. Mă uit la cât de mult au crescut. La ce trăsături frumoase au. La ce fericiți sunt că ne jucăm împreună.

Și mai sunt momentele când simt ca îmi bubuie creierul. Când aud numai țipete și plânsete. Când sunt atât de furioasa încât nici nu mă recunosc. Când vorbesc în gol și mă simt ca o moară stricată. Când mă simt copleșită. 

Cu atât mai mult cu cât pandemia ne-a izolat de părinți, vecini sau prieteni.

În aceste momente tot ce îmi doresc e sa mă câștig înapoi pe mine însămi. Să am timp și pentru mine. Să aud liniștea. Să nu mai fiu arbitru. Și să nu mă mai simt ca cea mai rea mamă.

Teoria o știu. Pentru a le putea da lor ce am mai bun, trebuie să îmi dau mai întâi mie însămi ceea ce am nevoie. Dar…cum fac asta?
Cum pot introduce și “task-ul” acesta pe lista zilnică de “To Do”?  Cum fac să am copiii fericiți, armonios dezvoltați, casa curată, mâncarea caldă, blog-ul scris, magazinul online să meargă ca uns și SĂ AM TIMP ȘI PENTRU MINE?

În căutarea unei soluții, am început să tai din orele de somn. După ce adormeau ei, încercam să mă uit la filme, să scriu articole sau să petrec mai mult timp cu soțul meu. La ce m-a condus asta? La (și mai multă) oboseală, tradusă și prin irascibilitate.

Când ești obosit, organismul tău reacționează diferit. O ceartă a copiilor pare că are de 10 ori mai mulți decibeli atunci când creierul tău nu s-a odihnit suficient.

Deci, în loc să îmbunătățesc lucrurile, le-am înrăutățit.

Apoi, am încercat să profit de timpul de desene și să fac atunci cât mai multe lucruri. Doar că desenele
vin însoțite de gustări. Nu apuc să mă așez bine, că se termină iaurtul. După ce le duc iaurt, se termină cerealele. Apoi le e sete. Și…s-a terminat timpul de desene.

Deci, ce soluție salvatoare am găsit?

Momentan niciuna.
De aceea am început să caut soluții la oamenii care au mai multă experiență, atât în parenting, cât și în partea de Life Design și autocunoaștere.

Ce pot să fac atunci când mă simt copleșită?

Așa că am început cu Cristina Oțel. Are doi copii și este Trainer & Life Design Coach cu peste 13 ani de experiență.

Am găsit foarte multe articole interesante și super utile despre cum să îți găsești un
echilibru, despre cum să îți creezi o hartă a fericirii sau cum să ai mai multă grijă de tine.

Așa că vă las mai jos un articol cu câteva idei de self-care, foarte ușor de aplicat și la îndemână. Principiul e simplu. Începi cu pași mici, pe care să îi introduci în rutina ta zilnică. Nu e greu să dansezi, să râzi sau să ieși la o plimbare, nu? 

https://www.cristinaotel.ro/13-idei-de-self-care-care-nu-te-costa-nimic/

Sper să vă ajute și pe voi! Știu că nu sunt singura care se simte copleșită și depășită. Hai să găsim împreună soluții care să ne aducă lumina necesară pentru a ne vedea, din nou, pe noi însene.

Vă invit să dați Like paginii de Facebook a blog-ului sau sa
va abonați la canalul de Youtube!

Share this Post

2 Comments

  1. Mulțumesc pentru share și tare mă bucur să știu că îți iei lucruri valoroase din articolele mele. Să ai un an cu cât mai multe lucruri făcute pentru tine.:)

    1. Multumesc! 🙂

Leave a Reply