Timpul meu…

Adnana/ May 17, 2020/ Părți din mine/ 1 comments

Aseară, după ce au adormit copiii, m-am dus la bucătărie să mănânc ceva dulce. Știu, Raiul tuturor mamelor! Să mănânci dulciuri seara, singură(Alex a adormit odată cu băieții, altfel mă acompania), în Liniște, fără să tragă nimeni de tine…Chiar și dulciurile sunt mai bune când ai un asemenea background, nu?

Am luat telefonul și am început să mă uit pe Insta, ca relaxarea să fie completă. Am dat peste un post al unei mămici cunoscute, în care vorbea despre timpul petrecut cu ea însăși.

Încă de când am devenit mamă, am încercat să am măcar 10 minute pe zi pentru mine. Poate că la Filip am reușit puțin. În sensul că, atunci când el dormea doar cu mine lângă el, dormeam și eu sau stăteam pe telefon, căutând rețete sau activități de făcut cu el. Mai ales rețete, pentru ca a avut niște alergii și țineam amândoi regim. Și pe ăsta îl vedeam eu ca pe timpul meu. Stând cu el în pat, la sân.

Ehe…ce vremuri! Să dormi ziua…Ce viață! Nu a trecut prea mult și am devenit mamă a doi pitici.

Timp pentru mine? Hahahaaaa…Ha! …Ha!…

Vei crede că sunt nebună sau că exagerez, ori că poate sunt o mamă superficială, dar sunt momente în zi când nu îmi aud gândurile. Momente când aș vrea să plec undeva, în pădurea asta din fața mea și să stau acolo, singură, măcar câteva minute.

Nu mă înțelege greșit…Îi iubesc pe poznașii aștia doi atât de mult, încât și dacă aș pleca, tot la ei m-aș gândi. : ) Dar când îi am lipiți de picioare, cu brațele întinse către mine, miorlăind amândoi și mâncarea pe foc…Of!

Ca să îmi păstrez nebuneala în limitele admise de Protecția Copilului și de Spitalul 9, prefer să fac ceva ce îmi place seara, după ce adorm ei.

Fie scriu un articol, fie mănânc dulciuri și pălăvrăgesc cu Alex, ne uităm la un film, citesc sau pur și simplu…ies puțin la geam.

Știți cum miroase noaptea mea? Noaptea mea are un miros umed și rece, dar plăcut. Și profund. Miroase a iarbă și a lemn ars, de la șeminee sau sobe. Miroase a pământ ud. Miroase a liniște și a stele…a vise ce plutesc deasupra fiecărei case…

În seara asta, când toată lumea doarme, du-te la geam și stai câteva minute cu tine! Cum miroase noaptea ta? 

Sursa foto: Pinterest

Share this Post