Când ai plecat ultima oară undeva, fără să știi unde e acel “undeva”?

Adnana/ July 18, 2020/ Jurnal de Viață la țară/ 0 comments

Vă spuneam că, de câteva seri, după cină, cutreierăm drumurile șerpuite din jurul nostru până găsim o priveliște care să ne însenineze seara și care să ne aducă o gură de aer rece și proaspăt, cu miros de vară.

În seara aceasta, am fost mai rebeli decât în alte seri și am cumpărat covrigi și iaurt, apoi ne-am oprit lângă un lac de acumulare, pe unde trecea și un râu.

Cine spune că un iaurt și un covrig nu pot fi încadrate la categoria Cină? Normal că nu e sănătos, dar nu mâncam acum covrigi în fiecare seară.

Așa că, înarmați cu covrigul într-o mână și cu iaurtul în cealaltă, am privit cum soarele se ascunde ușor sub haina întunericului. Am admirat păsările care erau pe lac și, bonus, băieții s-au distrat copios aruncând pietre în râu. Mare ne-a fost norocul că am reușit să plecăm de acolo uscați. : )

Ce vreau să vă spun e că, uneori, noi părinții, trebuie să mai uităm de reguli și să ieșim puțin din propriile tipare. Nu vom fi un exemplu negativ pentru copii și nici nu se vor învăța să mănânce prostii seara. Ei își vor aminti cum a fost atunci când cina a fost altfel. Își vor aminti cum au râs, cum a plutit covrigul scăpat și cum bolovanul prea mare pe care l-au aruncat i-a stropit chiar și pe față.

Pentru că asta fac copiii. Transformă întâmplările mici în momente super distractive, devenind astfel mici magicieni, care oferă lumii noastre, a părinților, o altă dimensiune.

Nu vă sfiiți să faceți ceva altfel într-o seară sau într-o zi. Trăim vremuri nesigure din multe puncte de vedere. Vremuri care ar trebui să ne amintească să trăim mai mult clipa.

Ai făcut vreodată o excursie neplanificată? Când ai plecat ultima oară undeva, fără să știi unde e acel undeva

Share this Post

Leave a Reply