10 Idei de activități indoor pentru copii

adnana/ March 28, 2020/ Activități și jocuri pentru copii/ 0 comments

       Cred că cele mai căutate cuvinte de pe Internet în aceste săptămâni au fost “Idei de activități”. Pinterestul a luat foc, la fel și imprimantele, iar magazinele on-line de jucării sunt stock-out mai ceva ca de Crăciun. Așa că scoatem și noi de la naftalină câteva idei, unele distractive, altele mai educative, în funcție de cheful nazdravanilor.

      Razele laser și agenții 007

       Materiale necesare: sfoară/ață mai groasă

      Am legat mai multe rânduri de sfoară printre care noi a trebuit să ne strecurăm și să ne imaginăm că suntem agenți secreți. Ne-am alergat, împușcat, încurcat în ațe, dar ce e important e că ne-am super distrat J

 

activitate indoor despre microbi

     
Ne spălăm pe mâini și scăpăm de microbi

       Aici am avut 2 activități: una teoretică și una practică J

          Materiale necesare: mănuși de unică folosință, carioci/acuarele, servețel umed

Am umplut mănușile cu apă și apoi am colorat pe ele  microbii. Apoi, el a trebuit sa
șteargă bine microbii de pe „mâini
”.

  Materiale necesare: cremă de mâini, sclipici, apă, săpun

L-am dat pe mâini cu cremă și apoi cu sclipici. Apoi ne-am imaginat că avem microbi pe mâini(sclipiciul) și l-am rugat să pună mâna pe mâna mea. Și a văzut cât de repede se transmit microbii pe diferite obiecte. Iar apoi ne-am spălat foarte bine pentru că datorită cremei, microbii erau greu de curățat. 

         Biluțele lipicioase

Materiale necesare: biluțe colorate, scoci

Legăm o bandă lungă de scoci la o înalțime puțin mai mare decât prichindeii din dotare și pe care lipim biluțele. Misiunea lor este să ia biluțele și să le sorteze. – educativ Sau să le arunce pe unde le vine. –distractiv J

Corpul uman

Materiale necesare: foi/carton mai mare, hârtie colorată, foarfecă, lipici

Noi am folosit o salteluță pentru yoga, în lipsa vreunui carton mai mare. Am început prin a face forma corpului uman, iar ca model l-am avut chiar pe Filip. Pe lângă faptul că a fost amuzant pentru el sa stea nemișcat ca să îl pot contura, i-a plăcut foarte mult apoi sa traseze el conturul cu acuarele ca să se vadă mai bine.

Apoi am decupat organele împreună și ulterior le-am lipit pe fiecare la locul lui. Am vorbit despre fiecare în parte și am văzut care e rolul lor. Ne-am inspirat și după un puzzle cu corpul omenesc care îi place foarte mult lui Filip și care este super interesant.

Am o căsuță mică

Materiale necesare: un placaj de lemn/carton mai gros, pietre, castane, ghinde, năut, semințe, fasole sau ce vă mai trece prin cap, lipici/pistol de lipit

Pe o bucată de lemn, am desenat o casuță pe care am construit-o apoi cu ajutorul unui pistol de lipit și a materialelor de mai sus. Am lipit bobițe de năut pentru conturul pereților, pentru acoperiș am folosit năut și cereale și ghinde pentru ferestre.

Lui Filip îi plac foarte mult activitățile acestea sau orice ține de șuruburi, cuie, bormașini sau șurubelnițe. 

activitate indoor motricitate fina coasem coama leutului

Leuțul fără coamă

Materiale necesare: carton, hârtie colorată, lipici, perforator, ață, scobitoare

Am meșterit leul din imagine(mai leu paraleu așa, dar merge) și Filip a trebuit să coasă cu ața prinsă de o scobitoare pe post de ac, pentru a îi face coama leului. Această activitate îl ajută să își dezvolte atât motricitatea fină, cât și răbdarea. 

Cartonul de ouă și nasturii

Materiale necesare: un carton de ouă, nasturi,
culori

Aici jumătate din carton a fost folosit să asocieze bulinuțele de aceeași culoare, iar cealaltă jumătate a fost pentru exersarea număratului. În fiecare gaurică era scrisă o cifră, iar el a trebuit să pună acolo atâția nasturi cât arăta cifra.

Asociere, motricitate fină și învățarea literelor

Materiale necesare: foi, acuarele, bețe de urechi

Aici am pornit de la pictatul cu bățul de urechi pe literele deja scrise, punctat sau liniar, apoi am asociat bulinuțele cu litere pe foaia mare. Și în timp ce încercam să îi explic care e care, el a început să asocieze A cu un cort, B cu ochelarii și C cu jumătate de cerc. 


Pictatul pe folie

Materiale necesare: folie(de preferat transparentă), acuarele

Am înfășurat în jurul mesei un strat de folie strech și apoi i-am lăsat să picteze. Nu am avut transparentă și la cea neagră am folosit doar culori foarte deschise ca să se vadă, dar tot a fost antrenant pentru ei.

Și bonus, după ce au terminat de pictat s-au distrat rupând folia și făcând ditamai dezastrul. J

Traseul cu biluțe

Materiale necesare: banda izolanta/scoci, bilute colorate, lingură

După ce am lipit pe jos traseul, i-am așezat pe el bilute colorate pe care el trebuia să le ia în lingură și sa meargă cu ele mai departe, până la finish.

Cam așa ne-am distrat noi în ultimele zile. Sperăm să vă fim de folos pentru aceste zile în care stăm în casă și așteptăm și ideile voastre. 

Vă invit să dați Like paginii de Facebook a blog-ului sau sa
va abonați la canalul de Youtube!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*