Scrisoare către Moș Crăciun

Adnana/ December 10, 2021/ Părți din mine/ 0 comments

Nu îmi amintesc să fi scris vreo scrisoare către Moș Crăciun, atunci când eram mică. Poate doar pe la grădiniță să fi făcut ceva colectiv, dar nici de asta nu sunt sigură. 

Totuși, să trimiți o scrisoare către Moș Crăciun mi se pare un gest foarte frumos și emoționant. Am început să scriu scrisori cu copiii mei încă de acum 4 ani, când băiatul meu cel mare, Filip avea 2 ani. Atunci am adoptat și ideea Calendarului de Advent. Aici găsești activitățile de anul trecut. 

activități Advent
Aici găsiți activitățile pe care ni le-am propus pentru acest an

De la an la an, momentul scrisorii către Moș este din ce în ce mai emoționant, cel puțin pentru mine. Anul trecut i-am trasat litere punctate lui Filip, cu ceea ce mi-a dictat el că își dorește și apoi el a scris scrisoarea. Anul acesta…i-am dictat direct literele și el a scris. Băiețelul meu scrie scrisoarea către Moș Crăciun aproape singur. Mi se umple inima de bucurie și de melancolie, în același timp. Un ochi râde, altul plânge. Când au trecut anii, Doamne? Și câte scrisori mai avem de scris până când el nu va mai auzi sunetul clopoțelului? (din Polar Express, știți, nu?)

Pe Fabian l-am ajutat să deseneze ceea ce își dorește. E mai mic, are 3 ani, dar știe foarte bine ce vrea să scrie și să îi ceară Moșului. 

scrisoare către Moș Crăciun
scrisoare către Moș Crăciun

Tocmai de aceea, aș vrea să îi scriu și eu aici o scrisoare Moșului. Sunt sigură ca are toată tehnologia din lume, deci sigur citește articole pe net. : ) 

Scrisoare către Moș Crăciun

″Dragă Moș Crăciun,

Vreau să îți scriu acum și să îți mulțumesc pentru stropul de magie cu care mi-ai înfrumusețat copilăria în fiecare an.

Țin minte și acum bucuria oului Kinder pe care îl primeam, dar și sentimentul de emoție și de recunoștință pe care l-am trăit când am devenit chiar eu mesagerul tău și pregăteam, alături de sora mea, cadoul pentru părinții noștri. Am înțeles atunci că aceasta este, de fapt, magia ta. Nerăbdarea de a vedea strălucirea din ochii celor dragi atunci când suntem cu toții adunați în jurul bradului și deschidem cadouri. De multe ori abia așteptam dimineața Crăciunului, ca să văd reacția lor. 

Acum, de abia aștept Crăciunul ca să văd reacția copiilor. Bucuria și inocența lor. 

Știu că Sărbătoarea Crăciunului este despre Nașterea lui Iisus. Dar, ce motiv mai bun decât acesta este să te sărbătorim și pe tine, Moșule, când tu semnifici dăruirea și recunoștința? Da, sunt recunoscătoare pentru minunea Nașterii Mântuitorului. Sunt recunoscătoare pentru că Dumnezeu ni L-a dăruit. Tot despre dăruire este vorba și în religie. Cel puțin, eu așa cred. 

Anul acesta, și în toți anii ce vor urma, îmi doresc un singur lucru: să ne aduci pe toți împreună în ziua de Crăciun. Părinți, bunici, frați și nepoți, de-a lungul anilor, să ne întregim în această Zi Sfântă. Să trăim bucuria revederii. Să vedem acea strălucire, unii în ochii altora, când deschidem cadourile. Să simțim cum fiecare dintre noi a dăruit, odată cu cadoul, și o părticică din sufletul lui. Eu știu că asta dăruiesc la fiecare Crăciun. 

Moș Crăciun, îți mulțumesc!″

Tu ce îți dorești de la Moș Crăciun?

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*