Colecția noastră de cărți pentru Crăciun și Iarnă 2021

Adnana/ December 8, 2021/ Cărți/ 0 comments

Colecția noastră de cărți pentru Crăciun crește de la an la an, odată cu băieții. Anul acesta, parcă mai mult ca niciodată, am cumpărat multe cărticele de Crăciun, pe care le citim zilnic, pe lângă activitățile din Calendarul de Advent

Recomandările mele de anul trecut le găsiți aici

Anul acesta vă propun următoarele titluri, potrivite de la 3 ani în sus:

Mami și Tati se poartă ciudat de Crăciun

de Ioana Chicet – Macoveiciuc. Editura Univers

cărți pentru Crăciun
mami și tati se poartă ciudat de Crăciun

Nu degeaba o pun PRIMA pe lista de cărți pentru Crăciun. Este cea mai chisnovată și ciudată carte dedicată Sărbătorilor de Iarnă. Am râs mult cu copiii și când îi întreb dacă vor să citim vreo carte, o aduc numai pe aceasta. Le-au povestit bunicilor că au citit o carte ciudată, dar așa de amuzantă, cu un ficus care e ornat cu șuncă. 

Un minunat cântec de Crăciun

de Anette Amrhein și Sabine Straub. Editura DPH

Un minunat cântec de Crăciun
cărți pentru Crăciun

O poveste frumoasă despre recunoștință și despre bucuria de a dărui. Animalele pădurii vor să îi ofere lui Moș Crăciun ceva care să îl bucure, în semn de mulțumire. 

O găsiți aici pe site-ul Mocco.ro, unde aveți muuulte cărți pentru Crăciun, jucării și articole pentru copii! 

Cadoul perfect

de Stella J Jones și Caroline Pedler. Editura Univers Enciclopedic Junior

Cadoul perfect
cărți pentru Crăciun

Emma și Edi sunt prieteni buni, iar când vine momentul ca fiecare dintre ei să îi cumpere cadou celuilalt, dar banii nu le ajung, povestea ne oferă o frumoasă lecție a dăruirii și a prieteniei adevărate. 

Viața și aventurile lui Moș Crăciun

de L. Frank Baum. Editura DPH

viața și aventurile lui moș Crăciun
cărți pentru Crăciun

O carte specială, dedicată copiilor mai mărișori, care surprinde chiar viața lui Moș Crăciun, cum a copilărit și cum a devenit Moș. Știați că numele Claus este prescurtarea de la Neclaus și înseamnă “micuț” ? 

O găsiți tot pe Mocco.ro, alături de alte cărți pentru Crăciun!

Liniște, vreau să dorm!

de Katy Hudson. Editura Univers Enciclopedic

O poveste amuzantă, în care Broasca Țestoasă, căreia nu îi plăcea iarna,  învață să vadă și lucrurile frumoase ale acestui anotimp. Personajele, cunoscute și din povestea Prea mulți morcovi, trec prin mai multe aventuri și o ajută pe Broască să găsească bucuriile iernii. 

Liniște vreau să dorm
cărți pentru Crăciun

Crăiasa Zăpezii

de Hans Christian Andersen. Editura Litera

Celebra poveste a lui Hans Christian Andersen este minunat ilustrată în această carte, purtându-te în mijlocul poveștii, unde Kay este luat de către Crăiasa Zăpezii, iar prietena lui, Gerda, îl salvează. 

Crăiasa Zăpezii
cărți pentru Crăciun

Nills

de Gabriel Poenaru. Editura DPH

Nills

O carte specială, nu doar prin mesajul pe care îl transmite, ci și prin faptul că nu are un sfârșit vesel, așa cum se întâmplă în toate cărțile. Dar tocmai acest lucru o face specială, întrucât arată copiilor noștri importanța naturii și despre cum trebuie să protejăm pădurea. 

Emoție de Crăciun

de Kate Westerlund și Eve Tharlet. Editura DPH

emoție de Crăciun
cărți pentru Crăciun

Căprioara Clara este îngrijorată că nu vor putea sărbători Crăciunul, căci mâncarea din pădure este foarte puțină, așa că, ea își pune o dorință. Povestea ne învață ce înseamnă să dăruiești, să împarți și să crezi că dorințele tale pot deveni realitate. 

Cel mai frumos cadou din lume

de Mark Sperring și Lucy Flemming. Editura Unviers Enciclopedic Junior

cel mai frumos cadou din lume
cărți pentru Crăciun

Mi-a plăcut mult această povestioară, în care cadoul Iepuricii cea Poznașe ajunge, din greșeală, la Esme și la Urs, iar aceștia pornesc o călătorie plină de aventuri anevoioase pentru a ajunge la Iepurică. Este o frumoasă poveste despre magia prieteniei. 

Îngerașul și Noaptea Sfântă de Crăciun

de Nicole Buker și Gabriele Dal Lago. Editura Univers Enciclopedic Junior

Îngerașul și Sfânta noapte de Crăciun-min
cărți pentru Crăciun

Miracolul Crăciunului este povestit frumos și simplu, astfel încât cei mici să înțeleagă ce s-a întâmplat în acea magică noapte. 

Măgărușul și Îngerașul

de Otfried Preuβler și Christiane Hansen. Editura Univers Enciclopedic Junior

Măgărușul și Îngerașul
cărți pentru Crăciun

O altă poveste ce redă atmosfera magică a Crăciunului, în care măgărușul se trezește și nu o găsește pe mama lui. Un îngeraș îl ajută să o găsească, pentru că el știe unde se află: în staulul unde s-a născut pruncul Iisus. 

Dorința de Crăciun

de Julia Boehme și Stefanie Dahle. Editura Univers Enciclopedic Junior

dorința de Crăciun
cărți pentru Crăciun

O poveste frumoasă despre prietenie. Ratonul Emil îi scrie Moșului mai multe scrisori, în care îi spune că își dorește un gramofon. Emil așteaptă emoționat, dar întrucât Moșul întârzie, el pleacă să îl caute. Deodată, aude muzică, iar bursucul Sașa îl invită la el în casă. 

Aceasta este selecția noastră de cărți pentru Crăciun de anul acesta. Sunt cărți frumoase, care ne învață să prețuim prietenii, să dăruim și să împărțim. 

Sunt cărți pe care le veți citi alături de copiii voștri, iar ei își vor aminti, peste ani, de poveștile voastre de Crăciun, pe care le citeați cuibăriți la căldurică. 

Sper să vă inspire!

Să aveți un Decembrie frumos, plin de povești!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*