Rețetă marmeladă de căpșune

Adnana/ June 22, 2020/ Rețete/ 0 comments

Copiilor le plac fructele, drept pentru care cumpărăm destul de multe. Prea multe, de această dată, căci năzdrăvanii au mâncat, s-au săturat, dar lădița era tot plină. Așadar, am zis că fac repede o dulceață de căpșune. Doar că, atunci când ai copii cărora le place să stea afară, mâncarea de pe aragaz poate uneori să fie delicioasă, alteori..arsă. : )

Din fericire, dulceața mea nu s-a ars (deși, nici mult nu mai avea), dar s-a îngroșat destul de tare, rezultând o marmeladă, chiar bună, aș putea adăuga. 

Ingrediente:

2 kg de căpșune, curățate de codițe și spălate

1,5 kg de zahăr

Mod de preparare:

Am spălat și curățat căpșunele. Proces mai îndelungat decât în mod normal, căci am avut ajutor. Piticul cel mic a ținut morțiș să mă ajute. Mai contează că le lua pe cele curățate și le punea peste cele cu codițe? Nu mai contează, căci ajutorul e ajutor și trebuie bine primit. : ) Putea fi mai rău, ca astăzi, de exemplu, când jumătate din cantitatea de făină pregătită pentru pâine a ajuns pe jos. C’est la vie!

Apoi, am adormit piticul și am adăugat zaharul peste căpșune. Și le-am lăsat peste noapte la frigider, pentru a se forma siropul.

A doua zi, le-am pus la foc iute și le-am luat ocazional spuma. Le-am fiert până când siropul s-a legat. Caldă, părea numai bună ca textură. Numai că, după răcire, am observat că se legase cam mult. Căci între timp ieșisem afară, și, deși tot verificasem să vad dacă e gata…A fost gata fix când eu NU eram lângă ea. : ) 

Așadar, a ieșit o minunăție de combinație între dulceață și marmeladă, cu o consistență de jeleu, foarte aromată și numai bună pentru clătite.

Voinicii, toți 3, au mâncat pe săturate!

Deci…la clătite înainte! : ) 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*