Ce modificări apar în corpul unei femei după ce naște?

Adnana/ June 19, 2020/ Părți din mine/ 0 comments

În afară de modificările normale ale corpului în timpul sarcinii, unele femei, chiar și după naștere, constată că au avut loc unele schimbări ale metabolismului, ale simțurilor, ale părului sau ale pielii.

După momentul nașterii, durează aproximativ 18 luni, până ce corpul va redeveni ca înainte de sarcină.

Teoretic. Practic…el nu va mai fi niciodată la fel. 

Pentru că, odată ce ai fost cuibușor pentru o viață, casuță pentru un suflet, e greu să nu te schimbi. Chiar dacă nu mai ascunzi în căldura ta un pui de om, nu mai ești corpul unei singure persoane. Aparții acum și bucățelelor rupte din tine, care acum cunosc lumea prin intermediul propriului corpușor. Ești sursă de hrană pentru ele. Ești alinare. Ești scut. Ești leagăn și liniște.

Revenind la schimbări. Printre cele mai întâlnite sunt:

Greutatea – În general, în primele câteva luni, multe femei ajung la greutatea dinaintea sarcinii.

Numărul și forma picioarelor – După sarcină, au fost înregistrate cazuri în care femeile au observat că au piciorul mai lat sau că trebuie să schimbe numărul pantofilor.

Căderea părului – În primele luni după naștere, ai impresia că vei rămâne cheală. În realitate, în sarcină părul intră în faza de stagnare, urmând ca, la aproximativ 3 luni de la naștere, să înceapă să cadă.

Modificări hormonale – În special, în primele săptămâni după naștere.

Totuși, au fost întâlnite și modificări mai…bizare. Mămicile au observat că au un simț olfactiv mult mai dezvoltat și că anumite mirosuri, pe care înainte de sarcină le îndrăgeau, acum le provoacă greață. Parfumuri sau creme, flori sau mâncăruri…

Eu, personal, mă confrunt cu o problemă dermatologică a mâinilor, ce apare doar toamna-iarna. În plus, am rămas și cu un rău de mașină, accentuat acum de faptul că nu am mai mers cu mașina o bună perioadă de timp. 

Printre schimbările mai „ciudate” se numără și:

Culoarea părului

Preferințele culinare

Apariția anumitor alergii

Așadar, deși deja stiți asta, dar nu o conștientizați, corpul unei femei este extraordinar

Este asemenea unei flori. Se transformă pe zi ce trece, până când, dintr-o sămânță aflată sub pământ, vezi o floare în toată gingășia ei. Apoi, petală cu petală, an cu an, floarea pălește și renaște, de fiecare dată oferind viață, culoare și magie. 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*