Nu poți pune tapet peste suflet, dar poți începe cu pereții…

Adnana/ October 26, 2022/ SuperBlog/ 0 comments

A băgat cheia în ușă și a răsucit-o, simțind în piept, parcă, aceeași răsucire a cheii. A intrat pe hol și a aprins lumina, care nu a făcut decât să o adâncească în suferința ei, luminând o viață ferecată în acel apartament. În cuier încă era agățat puloverul lui, care îi purta mirosul. Probabil uitase să și-l pună în bagaj, când a plecat vijelios. Noroc că fiul lor era la bunici în ziua aceea.

A măsurat cu privirea holul, apoi a înaintat ușor către sufragerie. Canapeaua pe care stăteau în fiecare vineri seara la film. Peretele plin de fotografii. Statueta primită cadou de la el. Simțea că se sufocă. Fiecare zi în casa lor era o gură pierdută de aer. Ce se va întâmpla când aerul se va termina? Trebuia să se adune, să își pună masca de oxigen și să facă din casa lor, casa ei. Se uita în jur și nu știa ce să facă, de unde să înceapă. De fapt, știa că trebuie să înceapă cu vindecarea sufletului, dar aici lucrurile nu stăteau la fel de ușor ca redecorarea casei.

A început să caute idei de amenajare. O măsuță drăguță, unde să își bea cafeaua și să scrie articole, în locul biroului lui. O altă canapea. Alte fotografii pe perete. Stai! Dacă înlocuia fotografiile cu altceva? Putea să pună tapet decorativ și ar fi schimbat întreaga cameră. 

A început să caute… dar disperarea o cuprindea din ce în ce mai mult. Se uitaseră mai demult împreună pe acele modele, când voiau să renoveze. Tot amintirea lui urma să o tapeteze pe pereți…

Tot căutând, a văzut un model altfel, un tapet decorativ unic de la Axelen, o afacere românească pornită din inima Ardealului, acum aproape 30 de ani. Aici a găsit modele și colecții inedite, altfel decât ceea ce văzuse până acum și care îi aminteau tot de el. 

tapet

Pentru că Axelen aduce în exclusivitate colecția de tapet decorativ Elie Saab, cea mai recentă colecție lansată de producătorul Zambaiti Parati și de designerul libanez Elie Saab, iar conceptul acesteia reflectă unicitatea și eleganța. Se dorește crearea unei atmosfere interioare de lux, colecția fiind inspirată din creațiile Haute Couture ale mărcii, folosind materiale exclusive.

 

I-a plăcut acesta, Tapet floral Zambaiti colecția Elie Saab, căci îi plac modelele florale, dar a continuat să se uite. 

Sursa foto: Axelen

A început să viseze cu ochii deschiși cum va arăta camera după ce o va tapeta. Apoi, mintea i-a zburat către dormitor, unde ochii minții îi pictau flori colorate, care să îi amintească de faptul că momentul acesta greu este trecător, iar în fața ei se așterne o nouă pagină.

A dat peste colecția de tapet decorativ Canvas, de la Eijffinger, unde visele au prins aripi, i s-au desprins din gânduri și au zburat fiecare pe câte un perete al casei, căci găsise modelele imaginate. Ce colecție frumoasă! O multitudine de culori în nuanțe pământii și naturale, de la nisip cald la mac roșu aprins. 

Sursa foto: Axelen

Pe lângă faptul că erau modele unice și extrem de frumoase, a citit și despre faptul că acest
tapet decorativ e lavabil, adică se poate curăța ușor, ceea ce era perfect, având în vedere că fiul ei era năzdrăvan și, de nicăieri, apărea câte o pată de sos pe pereți.

Pentru că îi plăceau listele, a început să facă o listă imaginară cu motivele pentru care ar trebui să pună tapet:

  1. Ar fi schimbat toată casa din punct de vedere vizual. Ar fi dat un alt aer casei. Un aer fresh, care să îi îndrepte pașii către noua viață și care să o ajute să dea pagina. 
  2. Nu s-ar mai fi chinuit să repare toate crăpăturile din pereți, pe care și așa nu știa cum să le repare. Datorită tapetului, acestea ar fi devenit invizibile.
  3. Ar fi acoperit foarte ușor desenele de pe pereți. Băiatului ei îi plăcea foarte mult să deseneze, așa că, într-o zi, a trecut și la coloratul pereților. A încercat în zadar să văruiască, desenele aveau o personalitate puternică și voiau să crească și ele, pe pereți, odată cu băiețelul.
  4. Nu trebuia să investească alți bani pentru câțiva ani. Tapetul are o durată de viață lungă, iar tapetul de la Axelen garantează că aspectul sau culoarea nu vor fi nu vor fi alterate, dacă sunt întreținute corespunzător, fără a se afla în bătaia directă a soarelui. 

Da, se hotărâse! Își punea tapet, redecora casa și făcea astfel primul pas către o viață nouă. Măcar de-ar fi putut să pună tapet și peste suflet, să acopere crăpăturile dinăuntrul lui… Dar acesta era un alt pas, trebuia să le ia pe rând.

A apăsat „Trimite comanda” și a închis laptopul, zâmbind și visând la cum va arăta noua ei casă. 

Surse foto: 

  • Axelen 
  • Canva

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 9 a concursului SuperBlog 2022. 

Citește și: Figurine de lut

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*