Pe vremea mea, maică, nu erau jocuri pe calculator…

Adnana/ October 11, 2022/ SuperBlog/ 0 comments

„Pe vremea mea, maică…” Așa își începea bunica discursul, când mă vedea că stau cu orele în fața calculatorului.

Și stăteam, ce-i drept. Pentru că într-a 8-a sau a 9-a, când a ajuns Internetul și la mine, am descoperit și eu apa caldă. Da, maică, pe vremea mea, s-a trăit și fără Internet, Google sau Facebook.

De fapt, și pe vremea voastră, maică. Că-s sigură că nu îmi citește văicărelile sau gândurile de mamă vreun puști care s-a născut cu fibra optică pe post de cordon ombilical.

Nu, nu! Suntem în aceeași oală de preistorici și preistorice, cu oase în păr și mașini din Flinstones.

Acum, că ne-am lămurit unde ne situăm, putem să discutăm mai pe îndelete despre tehnologia asta de toate zilele.

Să vă povestesc despre primul meu calculator. Unitate centrală huruitoare, regulamentar. De când dădeai click și până procesa ce i-ai cerut, melcul ajungea până în America, unde murea și învia de cel puțin 3 ori. Și dacă, Doamne ferește, se întâmpla să proceseze mai repede, adică melcul învia doar de 2 ori, pica netul. Știți faza cu leneșul din Zootopia”? Ei, bine, așa mă simțeam eu când „stăteam pe net”. Deci eram așa, online, când se întâmpla să meargă calculatorul sau să nu pice netul, cam 10 minute, per total. Că apoi, unul din ei își dădea duhul. Și eu, stăteam ca leguma în fața ecranului, așteptând… Săraca, mamaia, de aia mă vedea că stau proțăpită în scaunul ăla. Că așteptam… Asta da, reziliență! De aia am acum atâta răbdare cu pușlamalele astea de copii ai mei, care îmi scot peri albi pe bandă rulantă! 

Vremurile s-au schimbat, tehnologia a avansat și am ajuns până în zilele noastre de toate zilele, când Internetul nu mai e chiar totul pentru mine, iar recunoștința vine din alte unghere: îți mulțumesc, Doamne, pentru mașina de spălat vase, pentru aia de spălat rufe, pentru desene animate și pentru Netflix. Stați, că am luat-o puțin pe arătură, că nu despre genul ăsta de tehnologie vreau să vă zic.

Vreau să vă zic că sunt recunoscătoare pentru saltul acesta tehnologic, căci fără el, nu mai eram eu bloggerița-bloggerițelor, nici scriitoarea-scriitoarelor și muream o anonimă. Mi-ar fi găsit strănepoții scrierile, evident, și eram și eu slăvită și preamărită post-mortem, aia e! 

Mai sunt recunoscătoare și pentru toate articolele de Gaming. Pe vremea mea, se numeau jocuri pe calculator.

Vedeți, ce tehnologizată sunt și în vorbire? De fapt, nevoia te învață. Și cum am doi băieți cucuieți, gaming-ul ăsta e viitorul meu, dacă vreau să ajung la un azil cu apă curentă și căldură, știți ce zic? Noroc cu cei de la Spacer, că mă salvează! Au peste 10 ani de experiență și își doresc ca noi să ne bucurăm de inovație, chiar și acasă!

Băieții sunt încă micuți, dar deja aud prin jurul nostru de FortnitePS 1, 2, 3, 4, un milion, Roblox și alte nebunii, când, pe vremea mea, maică, Minesweeper și Solitaire erau cele mai șmechere jocuri pe calculator!
 

La cei de la Spacer am văzut niște trebușoare din astea de Gaming foarte faine, le-am notat
și încep să stâng bani la saltea pentru ele. Că am doi băieți și nu e chip să se împace și ei, ca oamenii. Fiecare e cu a lui, vorba aia. Deja știu ce e ăla cooling pad, carcasă Spacer și sursă pentru gaming! Păi, nu-s eu o mamă faină?

Sursa foto: Spacer.ro

Ca să mențin balanța echilibrată între creiere spălate de jocuri pe calculator și mișcare în aer liber, noi mai ieșim cu bicicletele. Prin parc, în varianta plăcută zonei mele inghinale sau off-road, prin pădure și hurducăieli, de vin de acolo mai ceva ca o rață crăcănată.

Pe lângă probleme de ordin inbetween, eu mai am și problema bagajului. Mai ales dacă ne aventurăm hai-hui prin pădurici. Am nevoie de gustări, apă (două sticle, că dacă, Doamne ferește, beau unul după celălalt, fac spume la gură de supărare), șervețele uscate, umede, semi-umede, dezinfectant, schimburi (că băieții mei sunt renumiți pentru pasiunea de a face drifturi în noroi), cafeaua mea cea de toate zilele, (fără de care creierul îmi este anesteziat), căști, telefon… Și pot să mai scriu așa, până mâine. Faza bună e că tot la cei de la Spacer am găsit mai multe rucsacuri, că ei au și categoria Sport și călătorie! E super drăguț, are un design care îmi place mult, de fete, așa, dar, cel mai mult îmi place că e încăpător! Și, bonus, (îngerii cântă pe fundal Aleluiaa!), are un buzunar termoizolant! Cafea fierbinte în mijlocul bălții de noroi, în timp de haiducii driftuiesc. Asta da, excursie! 

Gata, mă duc să mă pregătesc, nu înainte de a mai așterne câteva gânduri, căci așa suntem noi, bloggerii. Când ne lovește creativitatea, trebuie să o lovim și noi pe ea! Și nu așa, oricum. Cu Internet, cu laptop și cu recunoștință pentru era tehnologică în care ne aflăm și care aduce și lucruri bune. Băieții au și ei screen-time, ca să pot lega și eu o propoziție, fără un infinit de întreruperi. Doamne ajută, cu tehnologia asta! Și cu Spacer, care aduc tehnologia la tine acasă! Aruncați un ochi pe la ei, pe acolo, dacă vreți și voi căldură și baie în camera de azil, la bătrânețe! : ) 

Sursa foto: Spacer.ro, Canva.com

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 3 din concursul SuperBlog 2022.

Share this Post

Leave a Reply