Moș Ene se răzbună

adnana/ October 24, 2020/ Parenting/ 0 comments

Știți că v-am mai spus eu că am recurs la mici trucuri pentru a putea căpăta 10 minute de liniște?

Dacă nu ați văzut până acum, găsiți articolul aici.

Ieri, la ora de somn a celui mic, l-am luat și pe Filip în pat cu noi, cel puțin până adormea piticul. Văzând că parcă ar fi vrut și el să doarmă, am zis: Ăsta e momentul! Acum, ori niciodată! Hai Moș Ene, știu că vii din tura de noapte și poate acum dormi și tu, dar deschide ochii puțin, fă-ți magia cu
praful de lună,

Hocus-Pocus, dormi copilus

Abracadabra să poa să doarmă și mama”

Cred că am fost suficient de convingătoare și miloagă, că, ce să vezi, chiar a venit Moș Ene și a adormit și Filip! Hai cu somnul, yuhuuu! Am închis ochii ca Frumoasa din pădurea adormită și dusă am fost pe Tărâmul viselor. Doamne și ce bine a fost!

Dar, Doamne, ce preț aveam să plătesc…

Dormi, dormi acolo că la noapte, o să vezi ce o să pățești. parcă îmi șoptea o voce…

Și chiar așa avea să fie. Filip a renunțat la somnul de zi încă de pe la 3 ani și jumătate – 4. Iar de atunci, dacă printr-o minune de-a lui Moș Ene mai adoarme ziua, soarta nopții mele este clară. Va adormi foarte
târziu.

Când s-a făcut ora de somn, cei doi iepurași erau pe modulul Duracell. Duracell pe zahăr. Duracell Forte.

Ia și îndură acum, dacă ți-a trebuit somn la prânz! Tu nu știai că mamele nu au voie să doarmă? Îmi șoptea aceeași voce de mai devreme.

Am citit, am făcut teatru de umbre pe pereți, am citit, am povestit, ne-am foit, ne-am învârtit, am citit din nou…Până când bateria mea era low, iar a lor abia pe la jumătate. Se pare că Moș Ene era cam supărat pe mine că îl trezisem la prânz și ce a zis: „Las’ că am eu ac de cojocul tău!”

Aproape de miezul nopții, pe la ora 11, Moș Ene și-a făcut milă și de mine sau poate că el reușise să îi adoarmă pe toți copiii din lumea asta și doar ai mei mai rămăseseră, dar A VENIT!

Concluzia, dragi părinți, este că a fost fabulos să dormi la prânz! Dar prețul plătit a fost prea mare.

Azi nu mai sunt Frumoasa din pădurea adormită. Prefer să fiu mama vitregă a Albei ca Zăpada sau poate unul dintre pitici. Dar măcar în seara asta, voi avea parte de liniște la o ora mai rezonabilă!! Sper! 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*