Rețetă dulceață de salcâm

Adnana/ June 8, 2021/ Rețete/ 0 comments

Ieri am făcut dulceață de salcâm pentru prima dată. E o experiență interesantă, căci textura ei e diferită față de orice dulceață pe care am mâncat-o până acum. Este altfel chiar și față de dulceața de soc

Florile rămân ușor crocante, nu se topesc în gură, așa cum se întâmplă atunci când mănânci dulceață de fructe, de exemplu. Ba chiar mesteci ceva timp la ele. Dar e o combinație faină de texturi, care se completează una pe cealaltă și care transformă această dulceață de salcâm într-una interesantă și demnă de încercat. 

Menționez că am folosit și zahăr brut, iar lucrul acesta cu siguranță a influențat atât culoarea, cât și gustul. Culoarea a ieșit arămie. 

Este aromată și interesantă, dar vă spun sincer că poate să nu fie pe placul copiilor mai mofturoși, de exemplu, din cauza florilor. 

Dacă îți plac florile și în stare crudă, atunci această dulceață va fi pe placul tău! 

dulceață de salcâm
Citește și: Rețetă dulceață din flori de soc

Ingrediente dulceață de salcâm

250 g flori fără codițe

650 g zahăr brut

650 ml apă

zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Modul de preparare este clasic, ca la orice dulceață. 

Pasul 1. Spălăm bine florile de salcâm. Apoi culegem florile de pe codițe. 

flori de salcâm

Pasul 2. Punem pe foc apa, zahărul și zeama de lămâie. Lăsăm siropul să fiarbă până când este legat. Cum știm că este legat? Facem testul cu farfurioara: punem o picătură de sirop pe o farfurie. Dacă picătura nu se scurge și e fermă, înseamnă că siropul este gata. 

Pasul 3. Adăugăm și florile de salcâm și îl mai lăsăm să fiarbă 5 – 10 minute. Atenție, dacă îl lăsăm prea mult, se poate carameliza și capătă un gust amărui. 

Dulceața este gata! Din cantitățile date, au ieșit aceste două borcane. 

borcane dulceață salcâm

Aștept și părerea voastră, dacă vă hotărâți să încercați această dulceață! Salcâmul e pe trecute, așa că trebuie să vă grăbiți! 

Puteți găsi o rețete foarte bune și aici

Vă invit să dați Like paginii de Facebook a blog-ului sau sa
va abonați la canalul de Youtube!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*