O mamă și un podcast de tehnologie

Adnana/ October 20, 2022/ SuperBlog/ 2 comments

Și-a pus căștile, a dat play unui podcast în care se discuta despre cum să îți menții creierul întreg, chiar și atunci când copiii încearcă să ți-l facă omletă, apoi s-a dus în bucătărie, să spele vasele.

Deși îi place să se învârtă prin bucătărie ascultând muzică (că doar na, altfel amesteci în mâncare fredonând Radioactive, radioactiveee!”) din când în când, creierului ei i se face sete și de câte un podcast de parenting sau de psihologie, ca să învețe cum să nu mai piardă din tovarășii neuronași.

Îi plac podcasturile pentru că poate să facă și altceva în timp ce ascultă informații valoroase, pe care ar trebui să stea să le citească, dacă ar și avea timpul necesar. 

Când poți asculta un podcast:

♦ Când gătești

♦ Când speli vasele

♦ Când conduci, în trafic – și Slaaavă Domnului, are și traficul ăsta din capitală și din juru-i un mare plus: poți asculta câte podcasturi vrei. Tot faci cu orele pe drum!

♦ Când faci curățenie

♦ Când mergi la sală

♦ Când alergi

♦ Când plimbi cățelul

Zilele trecute, în bula ei i-au tot apărut recomandări cu podcastul Tehnocultura. Știți că acum ne aflăm cu toții în bule: bula Social Media, bula de vecini, bula de colegi de la serviciu, bula de mămici… bule, bule și iar, bule. 

podcast
Sursă foto: Tehnocultura

Tehnocultura este un podcast de tehnologie, care discută în termeni simpli experiențe, știri și comentarii cu privire la tehnologia prezentă zilnic în jurul nostru.

Este dedicat celor pasionați de cunoaștere, iar interesul autorilor acestui podcast este ca oamenii să se apropie de tehnologie și să o înțeleagă. 

A intrat și ea să vadă despre ce e vorba, după ce a lăsat copiii la școală, știind că o așteaptă (din nou) câteva minute (să fim sinceri, ore) de stat în trafic.

Play.

Curgeau cuvintele:
Cablu de împământare, amplificator, controler pe bluetooth, ambasadă digitală în Metaverse, Block chain, ID specializat, NFT

iar tot ce înțelegea ea era:

„λϫϵϜϐЁЎηϻϫ£χεЀѰҰҳӒӇՎՐՃԫԓԖ”

Nu erau termeni greoi, iar autorii explicau tot ce putea părea neclar. Dar pentru o necunoscătoare a domeniului părea un limbaj greu de descifrat. Îi pune pauză. Stă puțin și apoi apasă din nou Play.

Uncharted Legacy of Thieves, portare pentru PC, Play Station, gaming, The Last Legacy, remaster, zombi, The last of us, Sony, jocuri.

 

În creierul ei: “Aaa… Parcă am auzit pe la copiii de pe stradă de chestiile astea. Sunt jocuri pe calculator, ceva. Aha!

Deci nu era chiar chineză pentru ea acest podcast, totuși încă nu ajunsese la momentul în care să aibă nevoie de informații despre gaming, băieții ei sunt încă mici. Dar e bine de știut și de documentat din timp, că nu știe când va veni fiul ei cerând Play Station de Crăciun sau ceva.

Băi, dar știi cui i-ar plăcea super mult Tehnocultura? Băiatului ei cel mare (a se citi soțul)! Cu siguranță o să îi placă toate discuțiile astea despre IT și tehnologie. În fond, dacă pentru el podcasturile ei erau doar cuvinte alambicate, acesta sigur o să îi placă atunci când o să i-l trimită! 

Totuși, să știi că și ei i-ar plăcea să mai asculte despre tehnologie, dar mai mult despre felul în care aceasta ne influențează în viața de zi cu zi, de exemplu:

♦ felul în care sunt influențați de Social Media tinerii din zilele noastre

sau

♦ ce canale de Social Media sunt la modă acum, care din ele sunt faine și care sunt periculoase,

♦ mai multe detalii despre gaming, în funcție de vârste.

Vrea să fie o mamă informată și să știe să își ghideze copiii prin această călătorie tehnologică ce li se va așterne în față, odată ce vor mai crește.

Ba chiar, ar putea asculta săptămânal, dacă ar avea și rubrica Pastila de Tehnocultură, de exemplu. Noutăți din jocuri sau din Social Media, ori din blogging… 

Voi ați ascultat până acum un podcast de tehnologie? Încercați Tehnocultura!

Surse foto: 

  • Tehnocultura
  • Unsplash
  • Canva

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 7 a concursului SuperBlog 2022. 

Share this Post

2 Comments

  1. Mersi de articol. Cumva încercăm să facem podcastul țintit pe grupa tineri-adulți și va trebui să fim mai atenți la ce este în trend zilele astea pentru tineri. O Pastilă de Tehnocultura ar fi chiar binevenită și chiar avem în discuții ceva de genul acesta și sper să creștem cumva podcastul în ceva mai interesant decât ceea ce este acum.

    1. Bună! Abia aștept Pastila de Tehnocultura! Nu e nevoie să îl faceți mai interesant, deja este. Sugestiile mele erau subiective, din perspectiva de mamă cu viitori pasionați de tehnologie, ascultători ai podcastului vostru! 🙂

Leave a Reply