Dovlecii și lanternele sufletului

adnana/ October 30, 2020/ Părți din mine/ 0 comments

Halloween sau, pur și simplu, toamnă…Lanternele realizate din dovleci mi se par mai mult decât potrivite pentru această perioadă din an.

Ele aduc toamna în casă. Aduc lumină, căldură și bucurie. Atât atunci când scobiți dovlecii și îi decorați, dar și după. Atunci când stați cu toții cuibăriți în pătură și urmăriți dansul lumânării ce străbate sufletul dovleacului și, parcă eliberată, dansează liberă și fericită pe pereții camerei.

Flacăra aceea mică și firavă, ascunsă de ochii noștri, ne aduce împreună. Noi îi dăm viață, iar ea ne unește.

Și anul acesta am făcut lanterne. De data aceasta, îmbinând pasiunea băieților pentru meșterit cu arta lucrului manual. 

A fost frumos, amuzant, cu miorlăieli (care dovleac e mai frumos, care are mai multe găurele, de ce, etc.), dar cu siguranță este o tradiție și aș vrea să continuăm să facem asta în fiecare an. Și nu pentru Halloween, ci pentru a ne încălzi cu magia toamnei, pentru a ne aminti serile acestea și pentru a vedea cum dansul lumânării se schimbă cu fiecare an care va trece.

Și nu pentru că anii îi vor stinge vâlvătăile, căci ea va fi mereu la fel de jucăușă și misterioasă. Ci pentru că anii vor adăuga privirii noastre sclipiri nebănuite.  Iar dansul ei în adâncul irisului nostru va fi altul, tot mereu.  Prin ochi de copil, de adult sau de bunic…

Vreau să facem asta în fiecare an. Pentru că în felul acesta, voi putea să vă mai văd chipurile vesele, curioase și fericite atunci când priviți în interiorul dovleacului. Și îmi imaginez că vă uitați la sufletele voastre. Calde. Luminoase. Și jucăușe. 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*