Când afară e frig și plouă, încălzește-te cu razele din sufletul tău

Adnana/ May 26, 2020/ Părți din mine/ 0 comments

Când ne trezim deja obosiți, când cafeaua este prea rece, când începem ziua cu o stare proastă…

Când plouă și trebuie să ieși, te uzi la picioare sau te stropește o mașină din cap până în picioare…Când plouă și nu poți sta cuibărit în casă la căldură, cu o carte bună în mână sau cu un joc în familie…

Când ziua ta nu arată așa cum ți-ai dori, muntele de vase arată mai ceva ca Everest, iar casa are un design Katrina style…

Amintește-ți că doar tu însăți/însuți poți schimba traiectoria stării tale de spirit. Nu o lăsa înțepenită, precum temperatura indicată de termometrele din supermarketuri la Covid. Du-o cu montagne rousse-ul cât mai sus, atât de sus încât să te simți ca într-o vacanță în Hawaii. De ce nu?

Singur îți poți dicta starea. Vorba unei reclame: Cheia e la tine. La tine în suflet, aș adăuga eu. Eu am încercat și încă încerc asta. Uneori reușesc, alteori nu. Știi cum fac?

Încerc să mă conectez cu copiii. Deși, de cele mai multe ori, chiar ei sunt cei care mă aruncă cu un pas mai aproape de Spitalul 9. Dar tot ei, cu râsetele lor, cu declarațiile lor haioase și care îmi topesc inima, mă ajută să ies din momentul ăla tensionat și să îmi continui ziua într-un mod plăcut.

Respir adânc de câteva ori. 

Ascult muzică și dansez. 10 secunde de muzică de-a mea. Următoarele în playlist sunt In the jungle, Am o căsuță mică și Baby Shark. Chiar și așa, creierul meu eliberează oxitocină și mă readuce back on tracks.

Mănânc ceva dulce. Pe ascuns, bineînțeles.

Maaami, ce se aude? – Desfac punga de paste.

Mâncăm paste? – Ei…Nu acum. Mai târziu.

Încerc să am rezervorul plin. Adică seara, oricât de târziu ar fi, să am câteva momente de eu cu mine și să mă pregătesc pentru a doua zi. Să îmi imaginez persoana care vreau să fiu și atmosfera din casă pe care o doresc.

Apelez la partea cu sufletul, despre care vă spuneam. Mai concret, mă gândesc la cât de recunoscătoare sunt pentru tot ce am. Familie, sănătate, o viață frumoasă.

Mă uit la piticii mei și zâmbesc. Simt cum începe să iasă soarele.

Mă gândesc că îmi doresc amintiri frumoase, momente once in a lifetime și doar eu mi le pot aduce mai aproape dacă sunt într-o stare de spirit bună.

Mă gândesc că cei din jurul meu preiau starea mea și aș prefera (pentru binele tuturor!) să preia o stare zen, relaxată și veselă.

 

Când ai o zi sau o stare mai proastă, gândește-te că mintea și sufletul tău te pot purifica de stres, nervi sau dezamăgire. Tot ce trebuie să faci e să te dai un pas în spate, să conștientizezi situația în care ești și să acționezi. Apoi poți reintra în poveste, și nu ca Lupul cel Rău.  

Sursa foto: Pinterest

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*