Joc distractiv – Cursa avioanelor de hârtie

Adnana/ February 22, 2021/ STEM/ 1 comments

Cred că fiecare copil din generația noastră s-a jucat măcar o dată cu avioane de hârtie. Erau cele mai simple și distractive jucării. Pauzele de la școală erau dedicate confecționării lor și apoi, în timpul orei, începea cursa, nu? : ) 

Îmi doresc ca și băieții noștri să guste din copilăria aceasta mai simplă, dar frumoasă. Aș vrea ca pe lângă tehnologie, care este indispensabilă, să vadă și cum erau copiii înainte de internet și de telefoane mobile. 

Tu te jucai cu avioane de hârtie când erai mic?

Țin minte că pe lângă avioanele de hârtie, mama îmi făcea și bărcuțe sau solnițe din hârtie. Ce amuzante mi se păreau! Iată cum se petrecea timp de calitate cu copilul, acum aproape 30 de ani! : ) 

Știu că la școală și în fața blocului ne jucam multe jocuri. Unele interactive, altele care să ne ajute să învățăm noțiuni de geografie sau de cultură generală. Ne jucam “V-ați ascunselea”, “Rațele și vânătorii” sau “Sticluța cu otravă”. Vă sună cunoscut?

Pe lângă jocul cu avioane de hârtie, ne jucam și "Flori, fete sau băieți". "Țomanap" sau "Pâinicile".

Erau vremuri frumoase. Fără telefoane sau internet. 

Vremuri în care bilețelele erau Sms-urile de acum. În care ne strigam la geam ca să ieșim afară. 

Vremuri în care foile se transformau în avioane de hârtie și care te duceau în zbor într-o altă poveste. 

Nu spun că evoluția tehnologiei nu este extrem de utilă acum. Indispensabilă, chiar. Dar e frumos să mixezi vremurile simple cu cele de acum. Și să îți crești copiii astfel încât atunci când vor crește, să își aducă și ei aminte cum se jucau cu avioane de hârtie împreună cu mama și tata. 

Așa a apărut Cursa cu avioane de hârtie!

  • Am făcut împreună cu ei câteva avioane din hârtie. 
  • Apoi am decupat cercuri de diferite dimensiuni pe un carton. În funcție de mărimea cercului, câștigai puncte. Cercurile mari erau mai slab punctate, pe când cele mici erau mai valoroase. 

Și apoi…ne-am jucat 🙂 Piticul mic s-a distrat și el cum a putut, dar când a vrut să nimerească și el cercurile, l-am ajutat eu să pună avionul “din zbor”. 

Urmăriți filmulețul ca să vedeți ce a ieșit! 

Sper că v-am trezit amintiri frumoase ale copilăriei voastre și sper că o sa faceți și voi avioane de hârtie ce vor purta pe aripile lor visurile de copil din sufletul vostru, către visurile copilului vostru! 

Vă invit să dați Like paginii de Facebook a blog-ului sau sa
va abonați la canalul de Youtube!

Share this Post