Cu băieții la cinema pentru prima dată

Adnana/ March 14, 2022/ Viața cu Filip și Fabi - perle și situații comice/ 0 comments

Știți cum sunt când scriu rândurile astea? Mă simt de parcă am fost la Disneyland. Mă simt de parcă am tocmai ce am coborât din montagne russe.
De parcă… Am ieșit de sub o piatră. 😀 Nu am mai fost la cinema de când eram însărcinată cu cel de-al doilea băiat al nostru, adică din 2018. Da, clar am ieșit de sub piatră!
În plus, am vrut să mergem cu băieții, fiind prima oară pentru ei. Primele dăți astea sunt importante pentru părinți, știți prea bine. Chiar și când e vorba de un film la cinema.
Așa. Am ales Encanto. Am auzit de bine, frumos film, nu l-am găsit nici pe net dublat, așa că, numai bine că rula la cinema azi.

encanto
Sursa foto: Cinemagia
Ne-am gândit și ne-am tot râzgândit… Dacă se plictisesc, mai ales Fabian, că el e mai mic (3 ani și 5 luni), dacă țipă, dacă deranjăm toată sala, dacă, dacă dacă… Hai să mergem!
Și așa a început aventura… Mâncat (ca să nu urle PREA TARE de foame până acolo, ca de urlat de foame oricum urlă chiar dacă abia au terminat masa), pregătit, îmbrăcat, amintit de 9949834 să facă pipi înainte să plecăm, tot de atâtea ori și pentru numărul 2, că mi se zbârlea părul în cap doar la gândul că ar putea să îi apuce pe acolo.
Am reușit să ajungem. Ba chiar la timp. Rar recordul ăsta pentru noi. Hai că o să fie chiar distractiv, gândeam eu, ca o naivă, cum urma să aflu…
Ne-am găsit locurile și ne-am așezat cu 10 minute înainte. Am stat, ne-am holbat la toată sala aia mare, am ajuns la concluzia că vrem să facem și acasă un ecran cât casa, am rupt ochelarii aia 3D de cel puțin 3 ori, noroc că se reparau repede, bine că s-au gândit aștia că mai sunt și copii așa…
Hai că încep reclamele. Cu pumnii plini de popcorn, de guri nu mai zic, deși, jur că mănâncă floricele și acasă, au stat băieții liniștiți până când a început filmul. Cât să apuc să mă scurg și eu în scaunul meu, să iau o floricică și să gândesc: “Hai că e bine! Avem băieți mari, venim cu ei la film…” 3 secunde. Atât am apucat, că îl aud pe unul din băieți:

– Mami… Mami… Fac CACA!

Iisuse Hristoase, Doamne Dumnezeule, cu ce am greșit de mă pedepsești așa?
Îmi venea să plâng și să râd în același timp.

Fir-ar ea de că**toare să fie, nu mai putea să aștepte și ea până acasă? Sau nu putea sa vină ca o drăguță și delicată, când am convocat-o acasă?

Să revenim. O să râdeți, știu. Dar, lasă, că vă face bine, mai ales în vremurile astea pe care le trăim!
Lumina de pe hol mi-a bubuit ochii mai ceva ca soarele la cârtiță, iar copilul îmi tot șoptea timorat: “Mami… hai mai repede!”. Cu câteva clipiri îndesate, aducătoare de mânjire cu rimel, am reușit să văd bine.
Bine că îmi dăduse Dumnezeu nițică deșteptare în cap când ajunsesem la sala și m-am uitat după baie, just in case, să știu unde e.
Am intrat în budă, unde a început Adnana mea, aia paranoică și germofobă, să pâsâie dezinfectatul ăla ba pe wc, ba pe sub wc, pe mânerul ușii, pe mâinile mele, iar pe wc și tot așa, de săracu’ copil mi-a șoptit gâtuit: „Gata, mami! Că deja nu prea mai pot să respir…”
Pfiu! Hai că suntem safe! Terminăm trebușca, ne spălăm pe mâini, regulamentar, 21 de secunde și dăm să ieșim. În acel moment, în fix acel moment, cerurile s-au despărțit și s-a coborât un fulger asupra mea, fix în moalele capului, când al meu drag, iubit și scump băiețel mi-a zis:
„Aș mai avea nevoie o dată…”
Îl știți pe leneșul ala din The Croods cum anunță sfârșitul lumii gesticulând și cântând: „Tan-tan taaaa! „?
Așa era în capul meu. Tan-tan taaaa!

Cu chiu, cu vai, cu bâjbâială, am reușit să ajungem iar în sală, unde m-a luat în primire celălalt drag, iubit și scump băiețel: „Mami, fac pipi…”
Da. Așa a fost prima data cu ei la film.
Printre toate treburile fiziologice care s-au accentuat odată ce băieții au descoperit uscătorul de mâini, am reușit să vedem și filmul.
Le-a plăcut, au fost uimiți, au absorbit cu toată ființa lor această experiență.
A fost o primă dată la cinema frumoasă. Și totuși… Abia aștept momentul ăla când o să merg cu ei la film și o să POT STA ÎN SCAUNUL ĂLA, SĂ MĂNÂNC POPCORN ȘI SĂ VĂD FILMUL!
Cum a fost prima data la cinema pentru voi și piticii voștri? 😃
peripeții
Citește și: Peripeții cu treburi rușinoase
Share this Post

Leave a Reply