“Lilu, Lilu, Crocodilu'” ne aduce împreună la cinema

Adnana/ November 30, 2022/ SuperBlog/ 0 comments

Mintea noastră e uimitoare. Mii de sertărașe care adăpostesc amintirile, plăcute sau neplăcute, amintiri mai proaspete sau din copilărie, fragmente din anumite momente sau doar o imagine învăluită în ceață a unui sentiment trăit demult…

E incredibil faptul că acum, adult fiind, nu îmi amintesc prea bine ce am făcut alaltăieri, dar îmi aduc aminte de Toate pânzele sus, filmul care mi-a marcat copilăria și chiar… viața.

Îmi amintesc cât de mândră eram că părinții mei mi-au dat numele superbei fete brunete din film și cât de specială mă simțeam. Au sperat ei să ies brunetă cu ochii albaștri și am ieșit șatenă cu ochii căprui, dar tot Adnana mi-au dat numele. Și le mulțumesc.

Chiar dacă, în majoritatea cazurilor, toată lumea îmi pocea numele, numai Adnana, nu ziceau, eu mi-am iubit numele dintotdeauna. Iar aventurile din Toate pânzele sus, mă purtau într-o lume imaginară, unde am învățat ce înseamnă prietenia și faptul că aceasta poate răzbate și prin cele mai vijelioase valuri. 

toate pânzele sus împreună
Sursa foto:Pixabay

Ne uitam la televizor, la oră fixă, pentru a nu rata episoadele. Atunci nu erau atât de populare cinematografele. Dar mă uitam împreună cu ai mei, în timp ce ei depănau de fiecare dată povestea numelui meu. Cred că de aceea este atât de special pentru mine. Dincolo de aventura de pe mare a goeletei Speranța și a echipajului acesteia, este filmul pe care nu îl voi uita niciodată. Pentru că mă va duce cu gândul de fiecare dată la părinții mei, pentru că ne va aduce împreună.

Uite, alt sertăraș se deschide și o altă amintire începe să mi se deruleze acum în fața ochilor minții, asemenea unui film proiectat pe ecranul mare și negru. Primul film văzut la cinema a fost o comedie cu Jennifer Lopez, pe care am văzut-o în București, alături de părinții și de sora mea. Dacă stau acum să mă gândesc, știi de ce mi-l amintesc? Nu pentru că ar fi fost un film Wow!, nici pentru că cinematograful era prea fain. Mi-a rămas acest moment pentru că am fost cu familia mea. Am râs cu ei, am făcut comentarii cu ei și… am făcut ceva împreună. Împreună. Cred că acesta e cuvântul cheie. 

Nu știu dacă băieții mei își vor mai aminti primul film pe care l-am văzut împreună la cinema, nu pentru că nu ar fi fost o experiență frumoasă, ba chiar a fost memorabilă datorită peripețiilor trăite. Ci pentru că… am trăit această experiență la o vârstă destul de mică a lor: cel mic avea 3 ani și jumătate, iar cel mare 6 ani și jumătate. Chiar dacă la nivel conștient primul nostru film împreună la cinema va fi o imagine neclară, încețoșată, sunt sigură că acolo, în subconștient s-a înfiripat o licărire de „împreună la cinema”.

Totuși, sunt sigură că își vor aminti următorul film la care plănuim să mergem împreună: "Lilu, Lilu, Crocodilu'", o comedie pentru întreaga familie.

Știu că va fi un moment special, pentru că vom râde și vom cânta și noi cu Lilu, un crocodil cântăreț, care iubește băile cu spumă. Clar ne vom opri la supermarket să cumpărăm spumă în drum spre casă, după ce băieții îl vor vedea pe Lilu.

 Pentru mine, ochii lor mari și curioși și felul în care încearcă să absoarbă toată experiența – ecran mare, personaje simpatice, sală plină, popcorn sau sunete – mă fac să fiu recunoscătoare pentru acel moment și să opresc puțin timpul.  Știu că voi clipi și ei vor fi la cinema cu prietenii, iar ieșirile noastre în familie vor fi doar… amintiri. Dar acesta e lipiciul care aduce împreună filmele de atunci și cele de acum. Filmele de acum și cele ce vor urma. Amintirile și sentimentele pe care acestea le-au scos la suprafață. 

Lilu, Lilu, Crocodilu'
Sursa foto: InterComFilm

Să ne bucurăm, deci, de prezent! Să râdem toți patru în timp ce popcornul zboară prin aer și să mă pregătesc ca ei să își dorească un Lilu al lor. O, Doamne, de unde iau eu crocodil cântăreț acum? Și nu orice cântăreț, ci unul care să semene cu Shawn Mendes, cel care se află în spatele vocii lui Lilu.  

Distracția are loc pe data de 23 decembrie 2022, când „Lilu, Lilu, Crocodilu’” va rula pe marile ecrane. Notați-vă în calendar, să nu uitați, mai ales că o sa fiți împrăștiați între cadouri și bunătățile de Crăciun!  Sau puteți urmări pagina InterComFilm pentru a rămâne la curent cu programul de difuzare!

Sursa foto: InterComFilm

Partea foarte tare este că filmul va rula subtitrat și dublat în limba română! Băieții noștri nu citesc încă, așadar e mai mult decât perfect că această animație este dublată. Partea și mai tare (cel puțin, pentru mine) este că îl voi vedea pe Javier Bardem, pe care îl admir încă de când a câștigat un premiu Oscar și care acum va purta pălăria lui Hector Valenti, proprietarul simpatic al crocodilului. 

"Who wants to be safe? We are here to live and living is a dangerous business."
Lilu, Lilu, Crocodilu'
Hector Valenti
"Lilu, Lilu, Crocodilu'"

E ocazia perfectă de a lua o pauză de la pregătirile frenetice pentru Crăciun. Copiii nu își vor aminti cât de curată a fost casa sau dacă au fost nenumărate feluri de mâncare pe masă. Dar sunt sigură că își vor aminti că ați fost împreună la cinema, că ați râs și că v-ați distrat cu un crocodil cântăreț. Acesta e, de fapt, cadoul care se duce drept la sertărașele cu amintiri. 

Surse foto:

  • InterComFilm Distribution
  • Pixabay
  • Canva – editare foto

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 22 a concursului SuperBlog 2022.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*