Cum am făcut cunoștință cu serviciile de găzduire web

Adnana/ March 17, 2023/ SuperBlog/ 1 comments

Ideea unui blog a stat mult timp în mintea mea, ca un aluat lăsat la crescut. Și când a crescut
suficient încât aproape că ieșea din bol, iar cuvintele nu știau ce să mai facă pentru a evada din ideile mele nescrise, atunci a apărut blogul Toate pânzele sus.

Doar că, de la idee la locul virtual unde să îmi aștern gândurile de mamă, a trebuit să parcurg niște etape. În linii mari, acestea sunt următoarele:

💻 Am hotărât numele blogului și am cumpărat domeniul.

💻 Am ales serviciile de găzduire web.

💻 Am instalat WordPress și am început să lucrez la aspectul blogului: temă, plugin-uri.

💻 Am început să scriu articole. 

În linii mici, fiecare pas mi-a luat foarte mult timp, pentru că mi-am prins urechile în toate informațiile tehnice și nu știu ce m-aș fi făcut dacă nu l-aș fi avut pe soțul meu să mă ajute. Nici el nu e vreun IT-ist priceput, dar știe câte una-alta de prin fiecare domeniu.

Așadar, datorită lui am găsit niște servicii de găzduire WordPress ce păreau atractive și suficiente pentru ce îmi doream eu la momentul acela.

Aceasta a fost prima greșeală pe care am făcut-o, întrucât hosting-ul nu s-a dovedit a fi ce ne așteptam. Site-ul mergea foarte greu, încărcarea fotografiilor în articole dura o eternitate, iar pe partea de suport din partea echipei de găzduire web nu am întâmpinat deschidere și comunicare. Și, vă dați seama, ca începător în ale blogging-ului, îmi băgam nasul mereu pe unde nu trebuia și reușeam să mai stric ceva pe la site. Pe cine să întreb cum să repar, dacă nimeni nu îmi răspundea? Tot Sfântul Google mă salva, dar el era cam zgârcit, eu cam înceată în gândire în acest domeniu, așa că ieșea o varză de fiecare dată. Ți-am făcut poftă, așa-i?

Ei bine, să lăsăm varza pentru mâncat și nu pentru hosting și blogging. 

laptop găzduire web
Sursa foto: Unsplash

Ba chiar, la prima participare la SuperBlog am vrut să mă asigur că blogul arată bine și că am toate update-urile făcute. Așa că mi-am suflecat mânecile și am început să umblu pe la toate setările WordPress, plugins, temă, peste tot am intrat să fac câte ceva.

Iar rezultatul final a fost că… stricasem totul. Nu mai mergea meniul, nu puteai intra pe categorii, abia de puteai citi articolele… Iar făcusem o varză. Culmea e că, în viața reală, varza mea nu e așa gustoasă și îmbietoare cum îmi iese varza asta digitală. La asta se pare că sunt master chef.

De viteza de încărcare… nu mai spun. Părea un melc ce își dă duhul, în timp ce eu simțeam cum se scurge inspirația din mine și băteam obsesiv cu degetele pe birou.

Așa că am hotărât să caut niște servicii de găzduire profesională, care să ia grijile legate de partea tehnică de pe umerii mei și pe care să mă pot baza atunci când am nevoie de ajutor.

Deci, ajungem și la marea întrebare:

Ce contează atunci când alegi serviciile de găzduire (hosting)?

1. Asistența tehnică

Pe primul loc pentru mine este echipa de suport. Doar gândul că o pot da în bară și că nu știu cum să repar ce am făcut e destul de înfricoșător, așa că ideea de a avea o plasă de siguranță e ceea ce am nevoie pentru blogul meu. 

asistență găzduire web
Sursa foto: HostPrior

2. Viteza serverelor

Viteza de încărcare a articolelor este foarte importantă pentru cititori, nici mie nu îmi place să aștept o veșnicie ca o pagină să se încarce. De cele mai multe ori închid pagina dacă durează prea mult. Același lucru cred că l-ar face și cititorii mei și astfel îi pierd.

Viteza de încărcare contează foarte mult și pentru indicatorii Google Search Console și Google Analytics. În plus, chiar și în momentul editării articolelor e esențial ca totul să funcționeze rapid și ușor. 

3. Backup-ul conținutului

În lumea virtuală totul este imprevizibil. Așa că nu poți să știi niciodată când poți pierde conținutul site-ului, iar un backup este foarte necesar. Nu știu ce m-aș face dacă aș pierde tot ceea ce am creat pe blog. 

Având aceste 3 lucruri importante în minte, am reușit să găsesc serviciile de găzduire HostPrior

💻 Au asistență tehnică non-stop. Slavă Domnului, că dacă mă mai apucă ideile duminica seara și fac iar vreo varză prin site, ei sunt la o întrebare distanță. Pentru mine e foarte important să știu că am pe cine să întreb, cui să cer ajutor și, mai ales, pe cine să mă bazez.

💻 Au făcut recent o optimizare hardware a serverelor și au înregistrat o îmbunătățire de aproape 40% a timpului de răspuns general al serverului. Gata cu viteza melcului mort, acum melcul meu e Turbo!

💻 Oferă o garanție de 99,9% pentru timpul de funcționare a serviciilor.

💻 Asigură backup extern zilnic, săptămânal și anual pentru cazul în care datele sunt pierdute sau modificate. Pentru mine, backup-ul e indispensabil.

Scrisul pe blog a fost terapeutic pentru mine, a fost modul în care am reușit să îmi pun ordine în gânduri și prin care am reușit să ajung și la alte mame care se simțeau ca mine. Este o parte din gândurile mele. Dacă mă gândesc și la timpul investit… Nu aș putea să pierd totul. 

servicii de găzduire
Sursa foto: HostPrior

Pe partea tehnică, v-am zis, nu sunt așa pricepută. Dar acestea sunt lucrurile pe care le-am învățat pe propria piele, pe care le consider extrem de importante și pe care mă bucur că le-am găsit într-un singur loc: la HostPrior.

În toată căutarea mea, am observat că multe servicii de hosting au tendința de a se îndrepta către automatizare. Răspunsuri standard la mesaje sau asistență automatizată. 

Oh, Doamne! Eu abia am început să înțeleg ce se întâmplă în culisele unui blog și ei deja mă pun să port o discuție cu roboți. Am sentimente amestecate despre acest lucru.

Pe de o parte, aș prefera asistența umană. Normal că îmi doresc să discut cu cineva în carne și oase, să simt că îmi înțelege disperarea atunci când o dau în bară. Pe de altă parte, cred că tehnologizarea are loc la un nivel mai profund decât hosting-ul, așa că, dacă inteligența artificială poate compune poezii, cred că poate să îmi spună și cum să schimb DNS-ul pentru Search Console.

Sincer, oricum ar fi, eu mă bucur din toată inima că asistența tehnică este 24 ore/7 zile pe săptămână. 

găzduire HostPrior
Sursa foto: HostPrior

Și nu îți face griji dacă acum ești la un alt furnizor de găzduire web. Poți oricând să faci migrarea site-ului, iar transferul va fi gratuit. Ai nevoie doar de datele de autentificare de la fostul furnizor. Atât de simplu!

Dacă ți-am făcut poftă și ai un site cu viteză de melc mort aruncă un ochi la HostPrior. Turbo e la un click distanță! 

Surse foto:

  • HostPrior
  • Canva
  • Unsplash

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 4 a concursului Spring SuperBlog 2023.

Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Proba 4. Cum alegem serviciile de hosting? Tehnologie versus asistență umană

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*
*