Ultima geană de lumină (The winemaker’s wife) este romanul despre care vreau să vă povestesc.
Firul narativ împletește anii 1940 și 2019, purtând cititorul între două povești.
Prima poveste ne poartă în Franța, exact în momentul în care izbucnește Al Doilea Război Mondial. Descoperim astfel viața lui Inès, care tocmai ce s-a căsătorit cu Michel Chauveau, proprietarul legendarei case producătoare de șampanie Maison Chauveau. Căsnicia lor, deși a luat naștere din iubire, este greu încercată de grijile războiului. Michel începe să ascundă muniție pentru luptătorii din Rezistență, în timp ce Inès poartă o luptă interioară cu ea însăși, simțindu-se neglijată și părăsită.
Pe lângă aceste probleme, Céline, soția șefului de cramă, rezonează mai mult cu ideile lui Michel de a lupta împotriva naziștilor, în mare parte și pentru că ea este pe jumătate evreică. De aici și până la o ruptură iremediabilă în viețile lor mai este doar un pas.
Celălalt fir narativ ne-o prezintă pe Liv Kent, aflată într-un moment dificil al vieții ei: un divorț dureros, pierderea slujbei și lipsa unui scop în viață. Datorită bunicii ei franțuzoaice, care i-a fost mereu alături în felul ei ciudat și excentric, Liv ajunge să facă o călătorie la Maison Chauveau. Aici descoperă că pivnițele casei producătoare de șampanie ascund multe secrete, o viață întreagă de minciuni, de trădări și de regrete.