O altfel de gală SuperBlog, la Hotel Opal

Adnana/ June 15, 2023/ SuperBlog/ 1 comments

Spring SuperBlog s-a încheiat, dar astrele nu au fost de partea mea. Nu am reușit să scriu la toate probele, nu am avut inspirația necesară mereu, așadar nu mă pot lăuda cu un loc printre finaliști.

Mi-au plăcut probele de la Băneasa, ca întotdeauna. Lucrul acesta chiar se simte în articole – când scrii din suflet, când îți place. Cred că de aceea am reușit să câștig locul 2 la ambele probe la care am participat. Mucenicii și rețeta de paste cu dovleac mi-au purtat noroc!

Fiind a doua oară când am participat, am fost puțin mai relaxată, nu am mai fost atât de îndârjită ca prima dată. 

SuperBlog

Totuși, pot să vă povestesc mai multe despre cum cum am sărbătorit această ediție, în care am fost invitați să petrecem două nopți pe litoral, la Hotel Opal, în Cap-Aurora.

A fost o altfel de gală pentru că nu ne-am strâns cu toții, fiecare având posibilitatea de a își alege perioada de cazare. 

**

Stațiunea Cap-Aurora, situată între Jupiter și Venus, a fost construită într-un singur an și a fost inaugurată în anul 1973. Are o poziție foarte interesantă, fiind înconjurată pe o laterală de pădurea Comorova, iar pe cealaltă este plaja. Faleza este fragmentată, fiind mai multe golfulețe care sunt mărginite de diguri.

Toate hotelurile din Cap-Aurora poartă numele unor pietre prețioase, iar hotelul în care noi am fost cazați nu face excepție: Opal. Sursa: discoverdobrogea

hotel Opal
Sursa foto: Hotel Opal

De atunci și până acum s-au întâmplat multe, iar peste strălucirea de altă dată a micuței stațiuni s-a așezat mult praf, alături de ignoranță și dezinteres din partea autorităților.

De câțiva ani, însă, hotelurile au început să atragă din ce în ce mai mulți clienți prin îmbunătățiri aduse atât clădirilor, cât și serviciilor, încercând să înoate împotriva curentului dictat de administrația stațiunii.  

Din această categorie face parte și Hotel Opal, unde am avut plăcerea de a inaugura piscina proaspăt construită. Aceasta are apa încălzită în perioadele în care temperaturile sunt mai joase și este împărțită în două zone: una pentru copii, unde adâncimea este de 50 cm și cea pentru adulți, unde adâncimea ajunge la 130cm. Sunt puse la dispoziție șezlonguri și umbrele, iar setea poate fi potolită cu o bere rece de la barul ce aparține restaurantului hotelului, situat în spatele piscinei. 

piscina Hotel Opal
Sursa foto: Arhiva personală

Mai mult, am avut norocul de a fi cazați la etajul 5 al hotelului, despre care am înțeles că ar fi fost recent renovat. Ce-i drept, camerele și băile arătau bine, mobilierul fiind nou.

Almona călătorește, tot din familia SuperBlog și care a fost și anul trecut aici, scria în acest articol că și-ar fi dorit ca pe lângă uscătorul de păr și cosmeticele gratuite să fie adăugată o cască de unică folosință și poate chiar un uscător pe balcon. Ei bine, se pare că Hotel Opal chiar ține cont de părerile turiștilor săi, căci anul acesta am găsit atât casca de duș, alături de kitul pentru cusut, dar și un mini-uscător, atât de necesar.

Mi-a plăcut că am avut unde să pun trolerul și să pot umbla în el cu ușurință. 

Sursa foto: Arhiva personală

Mi-au plăcut mult și grădinile din jurul hotelului, pline de flori frumoase și colorate, o oază de liniște și relaxare, cu mici locuri amenajate la umbră, unde să poți savura o carte bună sau un Caffe Latte.

grădini Hotel Opal
Sursa foto: Arhiva personală

De asemenea, mi-a plăcut că erau pe cale să finalizeze o stație de încărcare pentru mașinile electrice. 

Locuri de joacă

Pentru că am venit cu familia, evident că am căutat și locuri special amenajate pentru copii.

La parterul hotelului se află un loc de joacă special amenajat, cu jucării, o trambulină și chiar un mic perete de escaladă. Program: zilnic, între orele 13:00 – 15:30 și 19:30 – 22:30. Accesul este gratuit pentru turiștii cazați în hotel. 

loc de joacă Hotel Opal
Sursa foto: Hotel Opal

Exact lângă hotel se mai află un loc de joacă, în aer liber, cu tobogane gonflabile și spații cu leagăne, ca într-un parc. Aici tariful este de 30lei/copil. 

Hotelul dispune și de un teren de tenis, dar nu l-am încercat, așa că mai multe detalii găsiți la ei pe site. 

Despre mâncare

La micul-dejun puteai găsi omletă/ouă fierte/ochiuri, crenvurști sau cârnăciori, roșii, telemea și mezeluri, lapte cu cereale și iaurturi pentru copii, fructe, pâine prăjită, unt și gem, cafea și ceai. Acesta variază ușor de la zi la zi.

Mi-a plăcut și pizza de la restaurantul hotelului.

În rest, sunt terase în stațiune, dar ghinionul nostru a fost că în perioada 9-11 iunie, când am fost noi, sezonul nu era deschis și multe dintre ele erau închise.

Despre plajă

De la hotel trebuie doar să cobori niște trepte pentru a ajunge pe plaja, dar cea din dreptul hotelului e destul de îngustă, dată fiind forma falezei. Acum era liber, nu știu cum este în full-sezon, dar te poți duce stânga-dreapta, în cazul în care este aglomerat.

Șezlongurile și umbreluțele erau în pregătiri, încă se lucra la aspectul și la confortul de pe plajă. 

plaja Hotel Opal
Sursa foto: Hotel Opal

Ce nu mi-a plăcut

Vă vorbeam și mai sus despre faptul că administrația stațiunii a cam lăsat totul de izbeliște. Fix asta am simțit.

Pe faleză acum se punea pavaj, pentru zona de plimbare, deși în maxim o săptămână urmează să înceapă sezonul estival (lăsând la o parte faptul că turiștii au început să vină începând cu 1 mai).

Asfaltările și lucrările pe carosabil sunt în „plin sezon”, bineînțeles că doar acum se puteau face cratere, lucrări și toate lucrurile necesare. 

Sursa foto: Arhiva personală

Am fost încântată să văd că există biciclete cu 4 locuri cu care ne puteam plimba prin stațiune. Păcat că nu am putut, căci nu aveau eliberată autorizația. Că era vina autorităților sau a firmei respective… nu știu. 

Gustul a fost unul amar, văzând toate acestea. Hotelierii își dau tot interesul, reușesc să obțină fonduri europene, să resusciteze puțin turismul din zonă. Dar eu, ca turist, sunt dezamăgită de cei care administrează stațiunile de pe litoral, și nu numai. Pentru că, oricât de mult confort și oricât de multe facilități mi-ar oferi un hotel, când ies pe poarta hotelului dau direct în șanțurile prost astupate de primărie.

Îmi înghit cuvintele aici, pentru că nu vreau să închei acest articol într-o notă tristă. 

A fost o mini-vacanță faină, timpul petrecut la piscină a fost cu adevărat relaxant, iar asta e un mare avantaj pentru o familie cu copii! : ) Și tot din perspectiva de mamă am apreciat foarte mult curățenia din hotel.

Un mare plus este și faptul că există lift. Hotelul are 10 etaje, iar noi am fost cazați la etajul 5. Oricât de sportiv te-ai simți, când ai de cărat 1342 de jucării de nisip și colace, 5 etaje dus-întors, e maraton, nenică! Așa că, yey pentru lift! Pe de altă parte, când ai niște copii cuminți, așa, ca ai mei, liftul e o adevărată sursă de adrenalină. Să vă explic: pe lângă certurile: Cine apasă butonul la lift?, într-o seară, mezinul familiei a zbughit-o singur în lift și a apăsat butonul. Am avut noroc că am fost pe fază și l-am extras repede de acolo, că altfel alergam după el prin tot hotelul.

Mulțumesc, SuperBlog pentru ce mi-ai oferit și în această ediție! Mulțumesc, Hotel Opal

Surse foto:

  • Arhiva personală
  • Hotel Opal
  • SuperBlog
Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Sejur pe litoral: superbloggerii au (re)venit la Hotel Opal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*